Opplevelser for livet

Hola! Den siste tide har vi fått oppleve utrolig mye spennende her i Mexico.

Vi har vært på enda en tur, denne gangen til Huatulco for å besøke de 7 hvite strendene der. Vi lå på dekket på Catamaranen “Tequila” med den morsomste partymusikken og sola oss, og fikk en guide tur til flere naturperler i omerådet. Etter en stund på båten var det på tide å hoppe ut i vannet og snorkle i et nydelig korallrev. Deretter reiste vi videre til en strand med diverse resturanter, og mulighet for å kjøre bananbåt og vannscooter.

image

image

image

Etter en dag på havet stoppet vi i byen for å smake på forskjellige typer tradisjonelle meksikanske drinker og til og med gresshopper. Den virkelig store hendelsen på turen skjedde likevel ikke før vi var en halvtime ute av byen og motoren på bussen streika. Da var det alle studenter ut av bussen for å dytte den i gang igjen. Jeg må innømme det var sannsynligvis var større sjanse for at vi alle skulle få røykforgifting av motoren enn at vi skulle få motoren i gang igjen! Køen bak oss ble rimelig lang i den trange svingen, og vi måtte til slutt gi tapt og haike med en buss lengre bak oss. Det skal likevel ikke klages på viljen til oss studentene!

Mandagen etter bussturen fikk vi brått beskjed om at skilpaddereirene på stranda 10 min fra hotellet var klekket, noe de fleste av oss var ivrige på å oppleve! Vi var utrolig heldige, og fikk komme mye nærmere enn vi kunne håpe på. Alle studentene fikk utdelt en babyskilpadde hver som vi bar ned på stranden og ga de muligheten til å kjempe seg ut i havet på egenhånd.

Transport til/fra stranda forgikk selvfølglig baki en pick up. Setebelter, hva er det?

(Iguanaen pedro er sulten ved frokosten. Han foretrekker mango.)

Det ble en travel uke, fordi på tirsdagen samme uke som skilpaddeslippet fikk vi mulighet til å oppleve noe så unikt som selvlysende alger. Etter det var blitt mørkt reiste vi ca. 20 min fra Puerto til en innsjø hvor akkurat dette fenomenet oppstår. Vi kjørte to båter ut i natta, og ble bedt om å hoppe uti det svarte vannet hvor det ikke var krokodiller “for øyeblikket” og “helt trygt”. Heldigvis hadde de med seg en guttunge til å hoppe ut i vannet først. Det å bade blant selvlysende alger, som lyser opp vannet når man beveger seg i det er en opplevelse som nærmest er umulig å oppleve. Det går ikke an å ta bilde av det heller, men stol på meg når jeg sier at hvis du noen gang får mulighet til å oppleve det, gjør det. Det er forsåvidt bare to innsjøer i verden hvor det er mulighet for dette…  Jeg legger ved et demonstrativt bilde for å gi dere et inntrykk:

image

Ellers har vi også hatt eksamen i Ex.phil, og en et pool party for å feire i det minste et godt forsøk! Her er et bilde som representerer to tøffe studiedager:

Nå har vi alle tatt oss en velfortjent ferie! Jeg personlig sitter på Atlanta Airport og venter på flyet til Kansas, skal nemlig besøke vertsfamilien min! Andre skal reise til andre spennende steder som Cuba, New York og Miami! 

Takk til Maja for bilde av bussdyttende elever!
Vi snakkes!

Tonje
Ex.fac/ ex.phil med spansk, Puerto Escondido, Mexico.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *