PT sin skoledag på Bali

Litt om en normal skoledag for oss som går PT her på Bali

Dagen starter forskjellig for oss alle. Noen står opp før hanen galer og sola står opp, disse går tur på stranda og ser soloppgangen, jogger før frokost, skyper og chatter med kjæreste og eller familie hjemme før de går å legger seg. Tidsforskjellen er overraskende lett å venne seg til.
Hvertfall, så spiser vi en deilig frokost i kafeen, eller så lager vi enten frokost på rommet eller drikker en shake.
Så går vi bort til klasserommet som er 3 minutters gange fra Campus. På vei dit kan vi levere klær til vask på vaskeriet, det koster ca 20 kroner for en hel bærepose med klær, så bruker de en halv dag på å vaske dem. Tips: ikke ta med så mange hvite og lyse klær, for de blir sjeldent helt rein og de mørkner med tida.
Så ankommer du klasserommet, forhåpentligvis med bok, notatark, penn og viktigst av alt; vann. Men det kan du også kjøpe på butikken rett over klasserommet :)
I klassen lærer vi om kroppen og systemet der. Denne uken har vi hatt om Nervesystemet og dens oppgaver. F.eks at
“Etter at informasjonen som Nervesystemet sender opp er behandlet i sentralnervesystemet settes igang tiltak som innebærer at  motoriske nerveceller aktiverer et sett av f.eks muskelceller”
Veldig interessant. Ikke alt stoffet er like lettoppfattelig så dette studiet innebærer en god del egenstudier, altså at du må lese og gjøre oppgaver på egenhånd. Så for dere som trodde at dette kom til å være et studie fylt med festing, alkohol og late dager i sola, think again! For all del, dere kan studere mens dere slapper av rundt bassenget eller på stranda, men studere må dere.
Vi er veldig heldige i og med at alle lærerne vil det beste for oss så de prøver å gjøre det lettfattelig, og vi har få skoletimer i forhold til hjemme i Norge. Pluss at det hjelper veldig på din egen læring og interesse at de brenner for det de lærer bort!
Etter to timer med Anatomi er det tilbake til Campus for litt repetisjon, mat, egentrening og avslapping fra klokken halv 11 til rundt klokken 2. Da går turen opp til Canguu Club, et nydelig og stort treningsanlegg der vi har fotballbane, volleyballbane, et eget styrketreningsrom som er kun beregnet for oss på PT, svært basseng, spinningsstudio og så videre. Vi er superheldige her på Bali! =)
Her har vi trening i baseøvelser, spotting og PTrollen i to timer. Dette er for mange den beste, lettfattelige og artigste delen av studiet.
Før eller etter disse timene er det mange av oss som bruker tiden til egentrening sånn at vi kan ha kvelden ledig til andre ting.
Ettermiddagen og kvelden foregår litt forskjellig fra person til person men også fra dag til dag. Noen kvelder er det filmkveld, andre ganger drar vi til et kjøpesenter for mat, suvenirer, proteinpulver og klær. Andre kvelder igjen sitter vi rundt bassenget enten å studerer, er sosial, spiser, planlegger helga.. Det er så mye å gjøre her på Bali at selv om jeg nå har vært her i litt over tre uker føles det likevel som at jeg har vært her i mange måneder, mye på grunn av alt jeg har lært, opplevd, alle menneskene jeg har blitt kjent med, den nye kulturen.
Så et par måneder på Bali mens du studerer anbefaler jeg alle!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *