Rio de Janeiro!

Vi var i helgen i Rio de Janeiro. Vi reiste rett etter skolen på torsdag først med båt så med buss. Vi bodde på hostell i bydelen Botafogo, noe som var veldig sentralt i forhold til alt vi skulle gjøre. Hostellet vi bodde på var veldig fint, nytt og rent.

Ettermiddagen hadde vi fri til å gjøre det vi ville, en del av oss tok turen til Rio Sul, et stort kjøpesenter der de har alle tenkelige butikker. Her spiste vi på McDonalds, det var godt! Her var vi å kikket og shoppet i noen timer før vi skulle ut å feire bursdagen til Linn som fylt 25 år, eller ho hadde egentlig ikke bursdag før fredag 13, men vi feiret godt ut i nattetimene og noen caipirihinas senere fant vi ut det var godkjent. Det ble litt få timer med søvn den natten uten å nevne grunnen til det, men artig hadde vi det i hvertfall!

 

Fredag var den dagen vi gledet oss mest til, for vi skulle møte Karanba. Karanba er et prosjekt startet av tidligere Lyn spiller Tommy Nilsen, han har startet fotball lag for gutter i slummen, men mål om å gi dem en bedre fremtid. Du kan lese mer om prosjektet her www.karanba.com.

Vi begynte dagen med en tur i favelaen der en av guttene på laget bor, her fikk vi se huset hans og litt av område rundt. Det var en opplevelse og gå oppover i de trange gatene og, titte inn i husene. Det er veldig trangt og husene ser falleferdige ut, men de fleste (i den favelaen vi besøkte) har flatskjerm, kjøkken og bad og har det helt greit. Det er selvfølgelig ingen norsk standard, men de har det de trenger. Det største problemet i favelaen er all kriminaliteten og narkotika.

Etter vi hadde besøkt favelaen dro vi på treningen til et av lagene, vi så dem trene for så å ha engelsk undervisning med dem. Det er litt utfordrerne når de ikke snakker engelsk og vi ikke portugisisk, men det gikk overraskende bra.

Vi skulle egentlig ha truffet Tommy også, men han er en opptatt mann så det fikk vi dessverre ikke muligheten til. Vil også nevne at vi på forhånd hadde sett serien om Karanba som har gått på NRK, så det var gøy å treffe noen av dem som var med i serien og se hvor mye hele prosjektet har utviklet seg på kort tid.

På kvelden var vi ute å spiste på en grill restaurant, der hadde de buffe med alt mulig av tilbehør, og de gikk rundt og kuttet det kjøttet du ville ha til deg på bordene. Veldig god mat og en kjempekoselig kveld.

Lørdag skulle vi på omvisning i den historiske bydelen, her så vi teateret, besøkte en katedral jeg ikke husker navnet på, vi var i Lapa (bydelen med alle utestedene), her så vi også den berømte trappa.

Vi gikk rundt i det fine været og kikket rundt, vi tok en øl på et hjørne med livemusikk, koste oss maks! Tiden fløy og de so skulle å se jesus statuen måtte forte seg. En del av oss hadde besøkt jesus statuen i fri uka så vi gikk på shopping mens de andre dro.

På kvelden spiste vi på en meksikans restaurant, der de hadde fantastisk god mat, noen hadde noen tequila shots, og de aller fleste spiste alt for mye mat. Senere dro noen videre for å sjekke utelivet i Lapa.

Søndag var det tid for Sukkertoppen og fotballkamp. Først gikk turen Sukkertoppen, der gikk vi  i jungelen opp til første platå, dette var vi ikke helt forberedt på, men svette og litt slitne kom vi oss opp.  Vel oppe fikk vi kjøpt oss frisk frukt, milkshake og diverse annet godt, før vi skulle videre med gondol opp til selve Sukkertoppen. Utsikten her var helt fantastisk og man kan se utover hele Rio, vi fikk også matet tamme aper (noe som egentlig ikke er lov). Når vi kom ned hadde Tatiana laget deilig lunch til oss.

Så gikk turen videre til fotballkamp der vi skulle se Flamengo-Americano. Forventningene var store da vi nærmet oss og kunne høre supporterne. Så det var litt skuffende da nesten ikke var folk på kampen. Stemningen steg betraktelig mot di siste 20 minuttene da Flamengo fikk litt mer press på seg, og de vant til slutt 3-1. Det var en gøy opplevelse alt i alt!

Lynette

Brasil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *