Siden sist i Brasil

så har vi hatt eksamen og eksamensfest hos lærerene.  Med barbeque på brasiliansk vis. Masse spyd med ulik mat på hver.

Vi har fått ferieuke og flydd til Manaus og tilbrakt en dag der. Vi besøkte en forskerpark med masse dyr. Syns egentlig at det var ganske skuffende, for det var et enormt område med veldig mye mellomrom mellom alle dyrene. Også fant vi ut at vi bare hadde sett halvparten i ettertid.De hadde masse skilpadder i alle størrelser, krokodiller og sjøkuer. Seinere fant vi ut at det også var slanger og aper blant annet.

Vi nærmet oss Amazonas. Det første vi fikk se var skillet mellom det lyse og mørket vannet, som er skillet mellom Amazonas elven og en til. Ti poeng til den som har internetthastighet til å google det.

Deretter flyttet vi inn i vår kjøre husbåt, hvor vi sov fire netter.

Etter en natt her, så var det på med lange bukser og gensre med armer. Alt skulle dekkes til. Vi var klar til å innta jungelen. Etter litt gåing, fikk vår kjære Ida sin drøm i oppfyllelse – å holde et dovendyr.

Videre samme dag så var det pirajafisking som stod på planen.

Dagen etter var det på igjen med lange bukser og gensre også var det inn i jungelen på nytt. Her fikk vi se tarantellaer, masse sommerfugler, enorme maur som var giftige, vi fikk spise larve og smake på barken til forskjellige trær som skulle kurere alt fra malaria til hodepine.

Seinere samme dagen var det tid for bading og flytting av båten.

Den fjerde dagen så ble vi vekket ganske tidlig for å se soloppgangen. Videre så var vi å besøkte gården til en av de lokale familiene som bodde der. VI fikk høre om landbruk og en kjempe gifitg potet som brasilianere spiser utrolig mye av. Vi fikk også smake på guava frukten og andre frukter.

Etterpå kjørte vi for å fiske svarte pirajaer. De andre er rød. Forskjellen på disse og de andre er at disse var mye dypere i vannet og mye vanskeligere å fiske. Og nå fik vi bare snøre ikke noe pinne. Det viste det seg at det ikke var for alle sammen. 

Ene guiden vår fikk selvfølgelig fisk! Men det gjorde Ida og.

Den samme kvelden skulle vi lyse etter aligatorer. Og siden det bare var to    (Sofie og Lille Markus) som ville sove ute i jungelen så fikk de ikke det. For alle måtte være med. Istedenfor ble Sofie lovet å få holde en mini aligator. Det førte til at alle fikk det.

Den siste dagen kjørte vi hele veien tilbake til startpunktet langs Amazonas elven. Det var utrolig avslappende. Etter hvert når vi nærmet oss, så begynte det å lyne og tordne. Det var masse svarte skyer. Og vi fikk oppleve regnet på Amaonasvis.

Men det gikk bra. Alt i alt, så tror jeg det beste må være den fantastiske maten vi fikk. Først nå har jeg inntrykk av at jeg har smakt skikkelig brasiliansk mat. Alle dyrelydene, alt fra aper, padder og frosker til fugler og de hoppende delfinene. Både de grå og rosa. En aligator her og en aligator der. 

Ex.phil/Ex.fac med kulturforståelse – Helena

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *