Store opplevelser

Da var ennå en hektisk skoleuke over for denne gang og helgen ventet i spenning på oss alle. Kanskje vi ventet mere på den ;)
Uansett så var det godt når fredagen kom rullende. Først to timer anatomiframføring, liten pause så tre timer med TRX trening og uttøying før dusj, mat og diverse annet ventet hjemme på Campus.
Denne helgen var ekstra spennende på grunn av at det skulle være en samlingsfest for alle de norske skolene på Bali. Hvis dere nå forventer sladder eller historier derifra så kommer ikke det på denne bloggen for jeg valgte å gjøre noe litt annerledes med min frihelg :)
Vi var seks stykker som dro til Tulamben for å ta dykkersertifikatet. Så fredagen var det tidlig i seng før vi på lørdagsmorgen klokken 7 ble hentet og kjørt til Tulamben. En nydelig plass øst på Bali rett under den største og mest aktive vulkanen de har her. Et veldig fint syn!
Det første vi gjorde var å sjekke inn på rommene pluss spise frokost. Så var det briefing og gjennomgang av litt teori som vi hadde forrige helg før vi da ENDELIG skulle ut i havet. På med alt av utstyr, sjekke det på oss selv og buddyen så var vi klare.
Og den følelsen der… Forventningene man har, håpet om å se spennende nye dyr… Helt utrolig.
Det va såklart gjennomgang av flere sikkerhetsøvelser under vann, men etter det begynte vi å svømme. Fly i vannet som jeg kaller det. Å det var helt fantastisk nydelig!! Fisker i alle slags form og farger. Barracuda, Nemo, krabber, edderkoppnett under vann (weird) fiskestimer rundt oss.
Og den følelsen av å kunne fly =)
Så var det opp, tid for lunsj, slappe litt av før vi skulle ned igjen, denne gangen langs en fjellvegg sort of, under vann såklart ;)
Vi øvde igjen på øvelser før flyinga starta. Å let me tell you, for en person med litt høydeskrekk, det å svømme over kanten og prøve å se ned på en bunn du ikke kunne se, men likevel ikke være redd.. Awesome!
Så var det opp, ta eksamen, spise, sove før hodet treffer puta nesten.
Neste dag :) :) Dette var den beste!
Frokost, utstyr, briefing så havet.
Denne gangen skulle vi dykke i et vrak.
Så vi svømte (og vi svømte og vi svømte rundt) bort til det og så svømte vi inn i vraket. Kjempestilig! Vannet og livet derunder hadde tatt til seg hver eneste cm av det som tidligere var USAT Liberty. Sjøstjerner, fisker med trutmunn, fisker med slanger i munnen som de spiste med, fisker som ikke så ut som fisker. Jeg anbefaler dere på det sterkeste, har dere muligheten til å dykke så gjør det!! Det er en opplevelse for livet.
Så var det opp igjen, som vanlig altfor fort, tiden under vann går fortere enn ved overflata, jeg skal spørre en fysiker om hvorfor ;)
Måtte ha en lengre pause da vi hadde vært under i litt over en time ved 18 meter.
Så kom det beste dykket ever!
Vi svømtelekende lett, så fisker og alt det der (det va ennå kult altså, men det vi så nå…) så plutselig..
Vi så på instruktøren at han så noe, alle så i den retninga. Å hva tror dere svømte forbi oss, fem meter unna? En hai =) Ikke bare en liten lekehai, men en faktisk hai. På litt over en meter i lengde. Hjernen tømte seg helt, alt stopper opp. Du bare ser og føler. Dette er et dyr som du ikke har mulighet i livet til å slippe unna skulle det bestemme seg for å gjøre noe. Men likevel, ingen av oss var redd. Du får en veldig respekt, du føler deg i livet på en helt annen måte. Kan ikke beskrives, men må oppleves. Wow! White Tip Reef heter den.

Når vi var oppe av vannet så var alle hypre og helt i tusen etter å ha sett den! Vi (les; jeg) prøvde plage historier, at haien var fire meter lang, en Great White, vi så tennene når den glefset etter instruktøren som beskyttet oss med en liten kniv… Hehe ;)
Så fikk vi instruktøren til å si Hei Søtnos. Å la meg fortelle deg, du har ikke levd før du har hørt en franskmann si det..! Det var så søtt!
Så pakking, sjekking ut, dusj, litt mat så bar det hjemover.
Vel hjemme var det veldig stille, så vi var litt sosial i kafeen, skrøt av haien (som i en vanlig fiskehistorie så vokser den i lengde for hver gang man forteller om den) også senga etter en lang, slitsom men helt fantastisk helg.

Så jeg sov som en baby og sitter nå å venter på frokosten før skola starter.
Litt om frokosten også. Den består av frukt, sveler med honning på, omelett, kaffe og vann. Og for de som vil ha litt mer tyngde så lager de hver dag noe forskjellig varm mat. Så det er bare å forsyne seg. 40.000 rupies for en stor frokost, ca 20 NOK. Som en hotellfrokost hver dag, vi har det SÅ godt! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *