Studyweek: Vanuatu

Heisann! 

Da var det på tide å skrive om siste og største del av ferieuka. Etter vi hadde vært i Cairns fra fredag til søndag, sto vi opp midt på natta for å ta flyet videre til Vanuatu. Vanuatu er et land og en øygruppe som ligger omtrent midt mellom Australia og Fiji og består av 83 forskjellige små øyer. Per dags dato bor det så mye som 220 000 mennesker tilsammen i hele landet, men vi jentene bodde på et apartmentshotell i hovedstaden Port Vila, som ligger på øyen Efate. Stedet var ikke helt som vi hadde sett for oss, men med tanke på at værvarselet var utrolig dårlig på forhånd, fikk vi en positiv opplevelse allikevel, med varmt vær og sol hver eneste dag. 

image

image

image

image

På vei fra flyplassen fikk vi sett hvordan de aller fattigste i landet levde; stråhytter, grillet mat på bål, falleferdige bygninger and so on… De levde rett og slett veldig primitivt, og det var som å se de fattige strøkene i Afrika (som jeg selv kun har sett på bilder og TV). Jeg synes det var veldig interessant å få se hvordan de levde og hva de levde av, og selv om vi ikke var innom noen spesielle fattige steder, fikk jeg uansett tenkt over hvor mye jeg faktisk har, og hvor mye mer jeg burde satt pris på det jeg har og ikke bry meg mer om det jeg ikke har og skulle ha hatt. 

image
(Det eneste bildet jeg hadde, dessverre… dette er en av mange vi så gikk langs bilveien sånn som dette. Han var heller ikke en av de som så mest fattig ut, for å ha det sagt)

Den første dagen møtte vi tre andre jenter som også var på Vanuatu denne uken. Vi tenkte først å dra en tur til “the blue lagoon”, men ettersom vi burde bestille en tur og været ikke var på topp, bestemte vi oss for å ta en liten byvandring for å få sett litt av byen vi faktisk bodde i. Det tok ikke lang tid før vandringen var over, byen er nemlig ikke så veldig stor, hehe. Vi fikk sett blant annet et stort lokalt fruktmarked, tusenvis av turistbutikker, noen få andre butikker og that’s it. Ikke mye å skryte av, men det gikk egentlig helt greit. De første dagene var det aldri helt skyfri himmel, men det var utrolig varmt og man ble like brun uansett, og når sola gløttet fram mellom skyene var det nesten for varmt. 

image

image

Sånn som de bussene på bildet over var det OVERALT. Det er ikke overdrivelse, de var omtrent de eneste transportmidlene de brukte på hele øya. Om man skulle fra et sted til et annet var det ingen problem; man gikk til veien, hoppet inn i en buss og ga sjåføren 150 vatu (ca 6 kroner), sa hvor vi skulle og så kjørte han oss dit. Man man tok taxi kostet det alltid mye mer, og det var veldig vanlig å ta sånne busser her. De fleste var i dårlig stand og veldig stygge, og jeg ville helt klart ikke tatt en slik buss helt alene der, men det gikk jo helt fint når vi var fem stykker sammen hele tiden.

På onsdag hadde vi booket den turen til Blue Lagoon og vi dro dit rundt klokken 9. Selv om det ikke var sol, var det veldig varmt og vi hadde det kjempefint der! Tre av oss prøvde en slags “tarzan-slengdisse”(???) og slang oss ut i vannet – dødsgøy! Der fikk vi også smakt på noen frukter, noen bedre enn andre selvfølgelig, og kokosjuice – ikke fullt så godt. Den ettermiddagen regnet det masse, og det var nok den kjedeligste ettermiddagen i hele ferien! 

image

image
Linn som leker Tarzan!

image

image
Hele gjengen! :) 

image

Torsdag og fredag dro vi til en øy som heter “Hideaway Island”, en 10 minutter kjøretur og 2 minutter fergetur unna Port Vila. Der hadde vi hvit strand, blankt vann, beachbar med iskald drikke og god mat og knallblå himmel hele dagen! Tre av oss lånte snorkleutstyr for å svømme litt utover og se på et undervanns-postkontor, veldig gøy! To veldig vellykkede dager med andre ord :) 

image

image

image

image

image

Siste dag var nok den varmeste dagen av alle, og vi bestemte oss for å bare være hjemme og ligge ved bassenget hele dagen. Jeg lå vel mest under parasollen den dagen, og tilbragte store deler av tiden i vannet – det var nesten uutholdelig i den varmen, men digg var det! 

Vi var forresten ute å spiste middag hver kveld, der vi betalte ca 200kr for mat og drikke, altså ikke så veldig dyrt. Tidlig neste morgen var det klart for avreise, en 3,5 timers flytur som var over på et blunk! 

image

Alt i alt en kjempebra ferie, selv om jeg har det helt fantastisk her i Manly og vil absolutt ikke hjem om en måned…

Maren
Engelsk i Sydney

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *