Tidenes adrenalinkick!

I går, søndag 3.november, stod jeg og 12 andre fra Gostudy opp like etter soloppgang. Hvorfor? Jo, for å hoppe i FALLSKJERM! 

Vi ble hentet kl.6.30 og kjørt med buss i litt over en time utenfor Sydney. Der er nemlig Sydney Skydivers stasjonert. Hyggelige og spøkefulle instruktører ventet på oss for å gi oss en opplevelse jeg med sikkerhet kan si at ingen av oss vil glemme! “Hey girls! You better smile, it may be the last time you will ever get to do that!” sa en av instruktørene til oss, og fikk med den kommentaren flere nervøse lattere i respons.  

Vi fikk deretter på oss utstyret; drakt + briller, og ble i et lite fly fraktet 14000 feet (4268 meter) opp i luften. Vi skulle gjøre tandemhopp (enkelthopp krever opplæring og sertifikat), og parvis hoppet folk av flyet. Jeg var den siste som skulle ut av flyet, og det var først da jeg så de andre forsvinne avgårde ut flyet at jeg begynte å kjenne på nervene… Plutselig var det min tur! Vi akte bortover gulvet inne i flyet og ut til kanten: “Are you ready?” spurte instruktøren min, og i det jeg ga et ikke så selvsikkert “Yeees” kastet vi oss ut i en backflip fra 14000 feets høyde! (man kan også hoppe vanlig ut av flyet, dette spør instruktøren deg om) 

image!image

image

image

Vi var i fritt fall i ca 55 sekunder og det minuttet er garantert et av de mest spennende jeg har hatt noensinne! Noen sammenlikner følelsen av å være i fritt fall med å fly, men ettersom du faktisk faller og faller i det minuttet vil jeg heller beskrive det mer som når du blir “droppet” fra et av de høye tårnene på tivoli. Uavhengig av sammenlikning er det i hvert fall en helt utrolig følelse – som definitivt gir deg et adrenalinkick!

Når fallskjermen deretter utløste seg avtok spenningen noe og man kunne  slappe mer av og nyte utsikten! 

image

image

image

Turen ned gikk alt for fort spør du meg! Heldigvis har jeg den foreviget på både film og bilder – noe som kan bli morsomt å vise til foreldre og besteforeldre, hehe. 

Fornøyde jenter som har gjennomført fallskjermhopp!:

image

image

Erica Kronheim
Idrett 1, Sydney

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *