Surfing i Puerto – Mexico

Heihei!

Vi tenkte vi skulle ha et lite innlegg om surfingen her i Puerto for de som har lyst til å prøve det! Som vi har skrevet tidligere er Puerto Escondido også kjent som “the Mexican pipeline” og det er et mekka for alle som har lyst til å bli litt drevne på surfebrettet! For det første har man steder for alle nivåer, så her er det perfekt å surfe for alt fra nybegynnere til de aller flinkeste. Zicatela, som er den lange stranden rett nedenfor hotellet, har veldig store bølger så der har vi flere ganger sett noen av verdens flinkeste surfere leke seg i bølgene. Men for oss andre som kanskje aldri har sett et surfebrett før finnes det mange andre alternativer. Og selv om det kanskje høres litt stress ut å ta taxi til en annen strand for å surfe, så er det virkelig ikke det her nede. Alt ligger så nærme, det kjører taxier forbi konstant, og det koster nesten ingenting, så her er alt perfekt tilrettelagt for å lære seg sporten en gang for alle!

For det første så er det veldig lett å få tak i surfebrett her. Det selges surfebrett overalt så hvis du vil kjøpe brett vil du kunne finne mye forskjellig for en tusenlapp eller to (NOK). Hvis ikke er det mulig å leie surfebrett i et par timer eller hele dagen om man vil det. Prisene varierer litt, men de fleste steder får du leid et brett i 24 timer for 100-150 pesos (altså 50-70 kroner). Man kan leie brett på Carizalillo, og på La punta og Zicatela kan man både leie og kjøpe. Surfetimer med lærer er også utrolig mye billigere her enn på de fleste andre surfedestinasjoner. Det koster fra 300-400 pesos for 2 timer med surfelærer, altså 150-200 kroner, så det har vært veldig greit å kunne ta et par timer i startfasen uten å blakke seg helt.

Carizalillo:

Carizalillo er en utrolig fin strand som ligger i en liten, rolig bukt. Mange av studentene drar ofte dit for å sole og bade seg i og med at bølgene der er litt snillere enn de på Zicatela, så det er litt lettere å ligge og slappe av i vannet der. Men Carizalillo er også perfekt for å surfe for nybegynnere! De er akkurat passelig store, og de er veldig snille bølger som er lette å komme seg opp på osv. Så hvis det er første gang man skal surfe så er det absolutt å anbefale å dra til Carizalillo! Det tar 5 minutter med taxi og koster ca 30 pesos (ca 15 kroner) én vei, så hvis man er 4 stk så blir det ikke store summen.

La Punta:

La Punta ligger i enden av Zicatela og er også et veldig fint sted å surfe for nybegynnere! Det var dette stedet de fleste studentene prøvde å surfe for første gang, og det ga absolutt mersmak for de fleste! Her kan derimot bølgene være litt større enn på Carizalillo, men det er absolutt også et supert sted å surfe. Man kan ta taxi dit for rundt 30 pesos. La Punta er også veldig fint å gå til på kveldene i solnedgangen, så hvis man tasser rolig bortover tar det kanskje 30-40 minutter hver vei. Og når sola ikke steker på sitt verste er tur-retur La Punta en populær joggerute blant studentene, så det er absolutt å anbefale!

La Barra:

La Barra er en veldig flott og stor strand som er verdt å besøke! Her kan man også være med på skilpaddeklekkingen som vi skrev om i forrige innlegg. Her er bølgene relativt store, så når man begynner å få dreisen på brettet er La Barra et supert sted å dra. Det er ofte hit eller Zicatela de aller flinkeste pleier å dra for å surfe. En av de aller største fordelene med La Barra er at det er en veldig lang og stor strand slik at det ikke blir like trangt om plassen for surferne, slik det fort kan bli de andre stedene.

Zicatela:

Zicatela er hovedstranden i Puerto Escondido, og det er gjerne disse bølgene surferne kommer for. Her kan bølgene være fantastisk store, så man kan sitte i timesvis på stranden og bare bli fascinert av hvor mektige bølgene er. Så hvis du er en ordentlig flink surfer som vet hva du driver med, så er Zicatela et perfekt sted å surfe. Da er det bare å ta surfebrettet under armen og gå 50 meter fra hotellet, så er du på Zicatela hvor du får prøvd ut the Mexican pipeline.

Så når du kommer deg til Mexico er det bare å sette i gang med surfingen så fort du kan!:)

– Heidi og Sofia, Puerto Escondido 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *