Til deg som skal reise

Du er så heldig! Man får så mye ut av hele opplevelsen det er å studere i utlandet. Uansett hvordan man gjør det, om man velger å reise mye rundt, henge bare med australiiere, fokusere 100% på studiet eller bare er der for å bli brun(…), er det så mye å lære og oppleve i Australia. Jeg fant fort ut at aldersforskjell ikke har noe å si, og man møter alle typer mennesker blant resten av studentene. Så hvis du er i tvil om du skal reise – gjør det!

Jeg vet jo ikke så mye om de andre fagene, men jer veldig glad jeg valgte PT. Vi har virkelig hatt utrolig gode lærere, og fått med oss kunnskap for resten av livet (uansett om man skal jobbe som PT eller ikke). Man blir også kjent på en helt egen måte når man gjør noe fysisk sammen og lærer hverandres styrker og svakheter på den måten. Jeg ble kjempeglad i klassen min, og er sikker på at jeg kommer til å møte flere av dem igjen senere!


Noen tips til deg som skal reise:

1. Ullundertøy og ullsokker. Det var mange som angra på at de ikke hadde med mer varme klær, og ullundertøy og et par ullsokker tar ikke så stor plass i kofferten. Det er veldig deilig å ha når man skal slappe av hjemme!

2. Ikke invester i dyre businessklær. Jeg hadde planer om å se smashing ut på skolen, og for alle andre studier passer det sikkert fint. For PT-studiet derimot, måtte klærne opp og ned av sekken sammen med våte håndklær og joggesko, og vi brukte ikke business-klærne så mye uansett. Jeg ville heller kjøpt noe billig som jeg kunne lagt igjen der for å få mer plass i kofferten på hjemreisen.

3. Du kommer til å kjøpe mye treningsklær og bikinier. Det er det Australia gjør best når det kommer til shopping. Det er ikke spesielt billig (som i Norge), men de har utrolig mye fint!

4. Gode sko. Det blir en del gåing i Manly, så jeg måtte tidlig kjøpe meg et par gode joggesko og Birkenstocks. For min del holdt det ikke med Converse og Havaianas.

5. Ikke ta med pent hvitt. Som nevnt tidligere, er ikke vaskemaskinene like effektive som hjemme, og det var mange som fikk de hvite klærne sine ødelagt.

6. Sekk/bag. Jeg hadde med en bag fra North Face som det går an å ha på ryggen, og den passet perfekt. Som sagt blir det en del gåing, spesielt til og fra trening. Mange skaffer seg også skateboard eller sparkesykkel, og da er det upraktisk med veske.

7. Installer iMuscle. Denne appen er genial! Jeg brukte den en del før jeg dro for å forberede meg på muskler og øvelser. Den koster 50 kr, men er mye enklere å bruke enn store bøker hvor man ikke helt vet hvor man skal begynne, så det er verdt det! Den er perfekt for å lære musklene, men i beskrivelsene av øvelsene kan den si litt andre ting enn pensum, så pass på.

8. Regnjakke. Når det først regner i Manly, vil du helst ikke gå ut uten regntøy.

9. God tur!!!


Ingrid

PT – Sydney

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *