Tilbake i Norge!

¡Hola amigo!

Det er snart en uke siden vi reiste hjem fra Cuba, og når sant skal sies er det godt å være hjemme. Noen tanker helt til slutt, etter at Cuba er litt på avstand.

Intense Cuba. Temperamentsfulle Cuba. Spennende Cuba. Fy søren for et land, og for et sted å oppholde seg! Jeg har tatt med meg et par dårlige vaner hjem til Norge. For det første, har jeg rett og slett blitt for glad i cigarer. Og det å stå ute i førti minutter å røyke cigar, det er en smule mer utfordrende i minusgrader enn i tredve pluss. Ellers har mitt forhold til det å ta seg en pils på kveldinga blitt tatt med hjem. Og det blir både fort litt dyrt, og også litt uglesett her hjemme i jante-Norge. Til slutt har jeg ved flere anledninger i butikker og så videre takket så mye ved å si “muchas gracias”.

Er det én ting Cuba har lært meg, er det at vi i Norge har et meget velfungerende statsapparat, og at ting generelt fungerer ganske så bra her i Norge. For selv om det absolutt har sin sjarm, er det litt slitsomt i lengden å ikke forstå den kulturen man lever i: det å være avhengig av tolk på politistasjon, hos lege, misforståelsene som oppstår i butikker, på gata og så videre, blir rett og slett slitsomt i lengden. I alle fall synes jeg det! Ellers synes jeg det er litt deilig å ikke være i alles sentrum hva gjelder oppmerksomhet, fordi man er annerledes. Dette er også et godt perspektiv å ta med seg hjem til Norge; jeg kommer for alltid til å huske hvordan det var å være annerledes når jeg i fremtiden møter minoriteter eller lignende i Norge. Det er ikke nødvendigvis alltid så lett å skille seg ut!

Når det kommer til reisefølget og Go Study på Cuba, har jeg nesten utelukkende bare gode minner. En herlig, åpen og samarbeidsvillig gjeng! Jeg håper og tror de nye vennene vi har fått kommer til å være en del av livene våre også i fremtiden.

Det jeg kommer til å huske best fra Cuba, må nok være cigarene (har 60-70 stk i en humidor som minner meg på de hver dag), de herlige folkene (både cubanerne og den norske gjengen) og at “Cuba es Cuba” – alt ordner seg så lenge man er innstilt på det, og ikke stresser!

Takk for meg for denne gang, Cuba og Go Study. Dere har gjort meg rikere!

¡Hasta luego!

– Håkon, ex.Phil og ex.fac med spansk på Cuba

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *