Tre nordmenn i Lake Tekapo og Omarma, NZ

Dette var noe helt annet enn spøkelsesbyen. Jeg er vant til små plasser og finner fort roen i disse små landsbyene. Lake tekapo har faktisk bare 100 faste beboere, noe som kanskje er i det minst laget. Hvert fall når vi satt på bussen fra christchurch på vei inn i landet, åpnet det seg store åser og fjell. De var så grønne og man ble litt satt ut. I fjellene kan man se snøen, jeg kan se skimulighetene til området. Selve innsjøen var helt turkis, litt som havet utenfor syden-øyene i Europa. Det som var så spektakulært var kombinasjonen av turkist vann med høye snøfjell i bakgrunnen. Når man studerte fjellene, fikk man et lite glimt av fjellene hjemme i Norge. 

Vi fikk oss en liten ridetur her i lake Tekapo, noe som var litt interessant. Jeg er en veldig fotballjente, så var vel ikke helt komfortabel. Fikk lekt litt ringenes herre da, så fornøyd! Vi gikk også på fjelltur. Dette falt i smak til de grader. Frisk luft. Motbakke. Pulsøkning. Fin utsikt. Perfekt!! 

Omarama var en litt mindre turistbygd og litt mer lokalbygd. Det er en liten plass, større enn Tekapo, og ligger mellom høye fjell. Her er det mye landbruk og vi kunne se åkrer som rakk helt fram til fjellene som omringen den lille landsbygda. Noe av det flotteste vi har opplevd med New Zealand er hvor vennlig og snill folk er. Alle er hjelpsom, er ikke en gang vi ikke har fått et vennlig og hjelpende svar her. Jeg synes folka var så hyggelig og åpen i Australia sammenlignet med Norge, men Kiwi-folket overgår australerne altså. Kjempe bra inntrykk av plassen, litt liten så hadde gått tom for ting å gjort hadde vi blitt her lengre. Gikk på fjelltur og var ute og spiste, så det var en fin dag! Queenstown er neste reisemål, siste del av reisa her i New Zealand! 

imageLake Tekapo i solskinn! 

imageUt på tur, aldri sur <3 

imageVeldig forskjellig landskap, men synes å se litt av Norge i bakgrunn 
image

Dette er på Mount john, Lake Tekapo. Hadde totalt 3 fjellturer i løpet av turen. 

imageVeldig rolig og fint, Lake Tekapo hadde kunn 100 innbyggere.

imageTok oss en liten ridetur og lekte ringenes herre i skogene her i NZ. 

imageDette er noen av jordområdene i OmaramaimageOmarama bygd, ikke særlig stor. Veldig fredelig. 

imageObligatorisk “Vi-eier-hele-verden-hoppe-bilde!" 

Embla 
Sydney, Ex.Phil/ Ex.Fac

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *