Å reise i Mexico

Mexico City overrasket oss på en veldig positiv måte. Vi hadde egentlig allerede gjort opp vår mening om byen, etter å ha tilbragt bare én natt der på vei til Puerto Escondido. Alt vi fikk se da var 10-feltsveier og politibiler. Derfor ankom vi hovedstaden med vestlige fordommer om at vi bare ville oppleve drugs, blålys og trafikk. Utrolig nok ga byen et helt annet inntrykk i dagslys. Masse liv i gatene, fine parker og nydelig mat (som ellers i Mexico). Vi følte oss rett og slett overraskende trygg og hjemme i den enorme byen (bare ca. 22 millioner innbyggere). Mexico City ga mersmak.

Etter to netter i hovedstaden, gikk reisen videre til Cancun og Tulum. Flyturen ble turbulent, med Mexicos billigste flyselskap. Forestill deg Mexico-versjonen av Norwegian. Vi boardet kanskje flyet en smule paranoide, etter å ha hørt skrekkhistorier om nettopp denne flygningen. Men likevel må det sies at de lydene og den turbulensen ville vært urovekkende uansett. Vi kom heldigvis trygt fram, og sjekket inn på hotell i Cancun for natten.

Neste dag skulle vi busse til Tulum. Etter å ha ventet en liten stund langs veikanten, dukket det endelig opp en buss som skulle vår retning. Så lett skulle det ikke være. En halvtime gikk, før vi hørte et lite smell – takluka hadde fløyet av! Regnet pøste inn i bussen, noe som ikke virket å plage sjåføren. Alle passasjerene tok det heldigvis som en spøk. Vi er i Mexico, sånt skjer. På neste stasjon fikk vi heldigvis bytte til en ny buss, og kom trygt frem i Tulum.

Tulum er en nydelig plass! Naturen her er helt vanvittig – kritthvite strender og palmetrær overalt. Problemet er bare at det regner så himla mye. Regntiden skulle egentlig være over før oktober, så vi var ikke helt forberedt. I natt våknet vi av en voldsom tordenstorm, og krøp sammen alle tre i en seng. Lyn og torden i Norge kommer aldri til å skremme oss igjen, etter dette.

Regnet gjør det litt vanskelig å se det beste av Tulum, men om vi er kreative finner vi likevel på ting å gjøre. Idag leide vi sykler for et døgn, for 70 pesos (35kr). Vi prøvde å sykle helt fra sentrum til stranda, men ble stoppet av regnet. Fin tur var det likevel, med sykkelsti nesten hele veien. Imorgen har vi booket tur og guide for å se mayaruiner og pyramider. Blir spennende.

Sunniva
ex.phil/ex.fac
Mexico

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *