Vi elsker Australia!

Wow, som tiden flyr! Allerede har vi oppholdt oss her i Sydney i snart 3 fantastiske uker, derav er det vel på tide med et innlegg fra oss som studerer «Anglophone Culture and Communication» også. Manly byr på fantastiske omgivelser og et pulserende liv, vakre strender og kakaduer og andre dyrearter et øye åpner seg litt ekstra for. Det gjør at det ikke akkurat er Internett som opptar oss mest, men endelig skal jeg få presentert meg selv og hva denne gjengen driver med her nede.

Jeg heter Cecilie og kommer fra Trondheim. Som den 19-årige jenta jeg er, har jeg utviklet en kjærlighet for det å se verden, utvide perspektiv og samtidig utvikle meg selv så godt jeg klarer. Derfor ønsket jeg å bruke ett år etter endt VGS på å være oppdagelsessøkende. Vi har også en nokså hardtarbeidene skole her, hvor vi får utvidet kunnskap innenfor australsk kultur og historie. Vi har et spennende fag hvor vi også lærer om det store empire England var, hvordan identiteten formes i et land og senere vil vi lære enda mer om litteratur. I tillegg hadde jeg mine ønsker om å utvide engelskforståelsen, derfor er jeg fornøyd med at undervisningen går på engelsk her nede. Den styres av ei blid og engasjert dame fra York i England. Ellers er vi en liten klasse på 12, men da er det ekstra koselig hvor tett vi kommer på hverandre.

3 uker har forsvunnet med vinden, og studiene er vi godt igang med. Selv om vi til nå allerede har levert en oppgave på 4000 ord og samtidig fikk en ny oppgave rett etter denne, er det helt utrolig hva vi opplever her! Det er null problem å kombinere skole med hva Manly kan tilby oss. Til nå har vi blant annet hatt O-week, hvor det ble arrangert fester slik at vi alle kunne bli bedre kjent. Vi har også sett Operahuset, gått rundt i fine gater i Sydney, lugget langflat på stranda, hvor vi har måpet over fantastiske surfe-prestasjoner. Jeg har enda ikke fått prøvd meg på surfing, men den kommende helga byr på en helg fylt med bare surfing. Videre velger jeg å la bildene styre, for opplevelsene er i mangfold.  

imageHer om dagen tok jeg det obligatoriske bildet ved ICMS-skiltet. Her ser dere også den typiske versjonen av kleskoden vi må følge. Jeg synes det er prikken over i-en med en slik uniform, passer perfekt med resten av skolens gamle omgivelser – for faktisk er skolen bygget på 1800-tallet. I tillegg ser skolen ut som et slott, nesten som om vi går på Galtvort! 

image

image

image

Her er (nesten) hele den fine klassen min. :-)

imageHerlige og fine jenter opplever fantastiske Manly! 

image

image

imageDet er også så mange fantastiske hus her. Jeg klarer ikke engang å velge hvor jeg skal kunne hvile øyet… 

image

imageSola skinner i Manly! Her går vi hjem fra Sjømannskirka, som var utrolig gøy å besøke. Bildene fra Sjømannskirka finner dere i et annet innlegg her inne. 

image

Vi besøkte også storbyen Sydney! Herlighet så gøy det var. En stor gjeng dro nedover, og det var ikke verken mangel på humør eller shopping!

imageGjengen klar for Icebreaker Tonight party! Dette var utrolig moro. 

Vi skrives snart! :)

Cecilie
Sydney/ Engelsk 
#Sydney

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *