Viñales helgeutflukt

Holla, i helgen som var så reiste vi på utflukt til Vinales. Det var ett utrolig vakkert sted og jeg har kjempe lyst til å reise tilbake igjen. På fredagen da vi skulle dra ble det litt styr med bussen vi skulle reiste med ikke kom, og løsningen ble to minibusser. Det var utrolig koselig biltur til med mye musikk, billeker og sang. Og på veien stoppet vi innom en tobakkplantasje å så hvordan tobakkplantene ble tørket og hvordan de laget sigarene. Vi stoppet også innom en utkikkspost med utsikt over Vinales dalen.

Da vi kom fram til Vinales ble vi innkvartert i Casas Particulares som tilhører små familier som leier ut små rom i huset med to senger og ett lite bad. Vi fikk også tid på kvelden til å utforske og gikk ut å spiste på en restaurant og hadde ett par drinker der etter maten. På kvelden så gikk vi til guttene og satt på taket til dem å røyket sigarer og hørte på musikk før vi dro videre på en veldig lokal bar og hørte på Enerique sin nevø spille gitar å synge for oss. Det var en kjempe koselig avslutning på en slitsom men bra dag.

På lørdag måtte vi stå opp kl 9 og spiste en kjempegod og koselig frokost halv 10 før vi måtte møte de andre kl 10. Da var det klart for å ri på hest til en gråtte. Det var utrolig skummelt første gang å stige opp på hesten å gå ned av hesten. Jeg har aldri ridd før eller jeg har det hvis det å ri en ponni i Fårup telles, men ikke annet enn det. Så jeg har egentlig vært litt redd for hester også. Det var utrolig idyllisk å ri igjennom Vinales dalen og litt skummelt. Det var veldig sølete veier vi red på siden det hadde regnet ganske mye forrige dag og på natten. Rideturen til grotten tok ca 1 time. I grotten så var det veldig gjørmete og glat så var litt skummelt å gå der, jeg var veldig redd for å skli. Også var det ett ferskvann inne i gotten man kunne bade i. Da vi hadde vært der i 30 min ridde vi videre til en liten kaffe, restaurant eller bar. Hvor vi kunne kjøpe oss noe å drikke eller spise. Vi kunne også gå å se på enda en tobakksplantasje der, men jeg var så sliten og orket egentlig ikke. Så jeg og tre andre jenter satt på kaffen å slappet av mens de andre gikk å så på plantasjen. Da de kom tilbake igjen var det å ri hjem igjen. Da var det blitt ganske gøy også å ri siden jeg hadde blitt vand med hesten.

Da vi kom hjem var det å vaske av all gjørmen av skoene å hive seg i dusjen før vi gikk ut en gjeng å spiste på en restaurant. Der tok vi oss noen drinker før vi møtte resten av gjengen å gikk på en bar. Da vi hadde fått i oss enda mer drinker der gikk vi til ett utested eller klubb som het Vulcano. Det var ett sted der de hadde laget til scene og bar inne i en grotte som var inntil fjellet. Det var utrolig kult der og jeg ble utrolig overasket når jeg fikk vite at det var naturskapt.

Søndagen måtte vi møte ferdig pakket klokken 8, men det hadde selvfølgelig ikke meg og Victoria fått med oss så vi stod opp kl 8 og spiste frokost og møtte dem halv 9. Heldigvis var det ikke bare oss som trodde det var halv 9 vi måtte møtes. Da skulle vi dra på båttur ut til ei veldig vakker strand. Da vi var der så føltes det ut som vi var i vår egen lille boble, alt virket så uvirkelig. Det var så vakkert der. Det finnes ingen ord til å beskrive. OG det var en helt fantastisk avsluttning på en fantastisk bra helg.  

– Amalie, Cuba exphil. Exfac med kulturforståelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *