Livet på Cuba

¡Hola amigos!

Vi har vært på Cuba i litt over tre uker, og vi storkoser oss. Her følger en liten update på livet fra Cuba.

En vanlig dag starter kl. 09 på skolen, drøye tre minutter unna leiligheten vår. På vei til skolen pleier flere av oss å stoppe innom en veldig intim og autentisk restaurant (i mangel av et bedre ord – egentlig er det en familie som har satt opp et provisorisk kjøkken i gården sin). Her koster en juice og en toast med enten omelett, eller ost og skinke rundt fem norske kroner. Hvis man kjøper for eksempel en eske med corn flakes og én melk på supermarcado’en, svarer dette til ca. tolv slike frokoster. Det er med andre ord dyrt for utlendinger å kjøpe ting (JA, ting, generelt sett) på supermarkedet.

Etter to timer med undervisning i ex. Phil, og lunsj på skolen (og to ytterligere timer med spansk på tirsdager og torsdager) går turen som regel til Hotel Cohiba, drøye fem minutter fra skolen. Her har man mulighet for soling, bading i hotellets svømmebasseng, og tilgang til et treningssenter. For dette betaler vi 60 CUC (Ca. 480 NOK) i måneden.

Når solen går ned, går vi hvert til vårt, dusjer og gjør oss klare til sein middag og påfølgende ablegøyer ute i det myldrende nattelivet i Havana by.

I helgene er det som regel satt opp frivillige utflukter i regi av Go Study. Om man ikke drar på disse, har man jo nevnte Cohiba, og selvsagt en hel haug med aktiviteter i Havana også. Kulturarrangementer som kino, teater og så videre er usannsynlig billig her (kino koster f.eks rundt femti øre), så det er plenty av muligheter.

Med fare for å gå glipp av de resterende timene med sol, ser jeg meg nødt til å avslutte for denne gang. Men stay tuned; to be continued…..

¡Hasta luego!

– Håkon, ex.Phil og spansk, Cuba

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *