Weekend trip til Oaxaca, del 1

Denne helgen har vi vært i Oaxaca by. Vi har vært så heldige å få lov til å være med å feire dia de los muertos – de dødes dag, en viktig feiring her i Mexico. Oaxaca er kjent for flotte feiringer av denne dagen, og til tross for at de dødes dag finner sted 1. november, har hele byen feiret og festet hele helga. Oaxaca er forøvrig en viktig by når det kommer til kultur og historie, og vi har fått oppleve mye i løpet av helga, med program satt opp av vår fantastiske foreleser Ole Johan, herved forfremmet til reiseleder.

Monte Alban ligger ca 400 meter over havet, og er en kunstig jevnet fjelltopp. Ca 900 år f.Kr. begynte Zapoteker-folket sin utbygging her, og arbeidet foregikk over en periode på 2000 år! I dag er det en historisk godbit, med trinnpyramider, templer, gravplasser og baner hvor det ble spilt mesoamerikanske ballspill, som ofte førte til menneskeofringer.

Hierve el agua er en samling av steinformasjoner som utgjør fossefall. Formasjonene er formet av kalsiumkarbonat, etter veldig mange år med vann som kommer opp fra varmekilder. Her fikk vi badet og avkjølt oss i de ulike ‘dammene’.

Vi har også vært på marked, og besøkt Mitla – også en av zapotekernes steder, og deres religiøse hovedkvarter. Vi har fått sett hvordan den tradisjonelle sorte keramikken lages, besøkt noen museer og kirker og besøkt en mezcal-fabrikk med foredrag om hvordan den tradisjonelle drikken lages, samt at vi fikk smake på ulike typer mezcal.

Vi har feiret de dødes dag på tradisjonelt vis, med besøk av kirkegård og deltakelse i parade. Bilder fra dette, keramikk-fabrikken og mezcal-smakingen kommer i neste blogginnlegg.

Det har vært en utrolig innholdsrik, lærerik, spennende, morsom og interessant helg i Oaxaca, og noe vi nok sent vil glemme.

Hasta Luego!

Thea
Mexico – Ex.phil./Ex.fac.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *