Weekend trip til Oaxaca, del 2

Som jeg skrev i forrige innlegg, var vi
i Oaxaca by sist helg, blant annet for å feire dia de los muertos –
de dødes dag. Internett her i Mexico er noe ustabilt, og jeg fikk
derfor ikke lagt ut bilder fra keramikk-fabrikken, mezcal-smakingen,
og feiringen av dia de los muertos i forrige innlegg, så det kommer
nå:

Oaxaca er kjent for sin sorte keramikk, et håndtverk som er nedarvet gjennom mange generasjoner.

Vi har vært på mezcal-smaking. Her
fikk vi først en gjennomgang av hvordan mezcal lages på den
«ikke-industrialiserte» måten. Mezcal er en type brennevin som
lages i Oaxaca, og den lages av agaveplanter. Én agaveplante må
vokse i åtte år, før den er klar for å brukes. Og etter endt
produksjon, sitter man igjen med 3 liter mezcal per plante. Jeg kan
ikke annet enn å forestille meg hvor tidkrevende dette arbeidet er.

Appelsin og chilisalt som tilbehør til mezcal. Den siste tallerkenen er jeg usikker på hva er.

Ole Johan og Jarand var så tøffe at
de også smakte på mark, som riktignok hadde vært lagret i mezcal
en stund.

Litt gøy må man jo få ha det.

Lørdag kveld dro vi til en kirkegård
litt utenfor byen. Her skålet vi med de døde, tradisjonen tro, og
så oss litt rundt.

Søndag kveld kjørte vi til et annet
sted, ca en halvtime utenfor byen. Her fikk vi både sett og deltatt
i parade, som en del av feiringen av de døde.

De av befolkningen som hadde kledd seg ut og som utgjorde hoveddelen av paraden, danset og skrek og sang og lagde skikkelig show. I starten var det litt skummelt, men etterhvert ble det bare veldig gøy og interessant.

Hasta luego!

Thea
Mexico – Ex.phil./ex.fac.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *