Back to reality at ICMS

Hei fra Manly!

Ankomstuken og O-week er over, og vel så det – noe som vil si at skolen og hverdagen vår har begynt. Det var veldig deilig å ha to uker hvor vi fikk tid til å komme over jetlag, sola oss litt og blitt kjent med både hverandre og området. Vi er allerede ferdig med den første uken på skolen, og i gang med vår første hjemmeoppgave i REL150.

Den første uka, Arrival week, brukte vi til å utforske området her i Manly. De første dagene viste Cecilie oss mange av hennes favorittsteder. For de som ikke vet hvem Cecilie er, så er hun som vår ekstra mamma her nede. Det er veldig betryggende å ha en voksen person som vi kan henvende oss til, som snakker norsk og som kjenner kulturen. Hun viste oss nærmeste matbutikk og apotek, fortalte om ICMS bussen som går opp og ned til skolen, viste oss hvor de populære barene lå og informerte oss om generell Manlykultur.

I Arrival week fikk vi også vår første omvisning på skolen/slottet, og den er virkelig så majestetisk som den ser ut som! En god blanding av Galtvort, et slott og The Great Gatsby. Collins Beach var en av strendene som Cecilie viste oss, et fint sted å sole seg dersom det blåser for mye på Manly Beach. For å komme til Collins Beach måtte vi gå forbi skolen, og opp mot North Head, for å deretter gå gjennom en skogssti – og vi ankom et stille paradis. Det var relativt få mennesker, ingen bølger og nede i en liten lagune. Shelly Beach er en annen strand som bare ligger en liten spasertur unna Manly Beach. Her var det også ganske så vindstille med lite bølger, en veldig familievennlig strand.

På søndagen, siste dagen i Arrival week, tok Ida oss med til Palm Beach! Vi tok buss nummer 199, en times busstur nordover. Dersom du har sett på Home and Away, er visst dette stranda hvor serien ble spilt inn! Det finnes også et nydelig utkikkspunkt her, oppe ved Barrenjoey lighthouse! Etter noen timer med grilling på stranda dro hele gjengen til Newport Arms hvor vi spiste den diggeste ovnsbakte pizzaen jeg har smakt. Ikke bare hadde de god pizza der, men det var et veldig fint lokale med utsikt over vannet. Visst nok et veldig populært sted for en sunday session i solnedgangen.

O WEEK! Dette er ICMS sin versjon av fadderuke. Gjennom hele uka er et masse opplegg og arrangementer som skal hjelpe de nye studentene å bli bedre kjent med hverandre. Det var alt fra Make a Mate event hvor man basicly skulle bli kjent og se noen nye ansikter, det var tur til Collins Beach i skolens regi, tur til kjøpesenteret, yoga, innendørs klatring, utekino og masse mer. Det var også i O-week det ble holdt cocktailparty, noe som alle syns var veldig stas! Det var ganske høytidelig med en velkomstseremoni, etterfulgt av mingling, mat og drikke utenfor skolen – med livemusikk. Ordentlig god stemning!


Snakkes

Tomine og Vilde

Exphil/Exfac, Sydney


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *