Dykking på Bali

Heisann!

Bali er en av de fineste plassene man kan dykke. Det er en helt ny verden fylt med planter, fisker og koraller i alle mulige farger. Skilpadder, både store og små er også mulig å se.

Jeg har hatt en drøm om å dykke i flere år. Når jeg var hjemme før avreise googlet jeg hva man måtte oppleve her, og dykking var selvfølgelig en av de tingene som var på “Top 5 things to do”.

Jeg nevnte interessen min til Ida, GoStudys egne aktivitets-planlegger, og hun fikset at et av dykkesentrene kom på Campus for å fortelle om dykking. De som kom representerte AquaMarine Diving – Bali. De fortalte om enkelte dykketurer, snorkling og dykker-sertifikatet. Det hele endte med at jeg og to venner, Emma og Jonas, bestemte oss for å melde oss på dykker-seterfikatet!

Det sertifikatet vi tok heter PADI, det vil si at jeg kan nå dra hvor som helst å leie utstyr da det er et internasjonalt sertifikat. Vi kan maks dykke ned til 18m. Det er vel og merke med en annen person (det er enda et sertifikat for å dykke alene). Vi fikk utdelt en bok vi måtte lese + fullføre oppgaver. Kurset gikk over en helg og kostet 5 800 000RP, ca 3900NOK. Vann og lunsj var inkludert alle dager!
Fredag
– Teori og pool-session
– Der øvet vi på forskjellige manøvere som man kan komme til å måtte gjøre i havet. Vi måtte også teste utstyret.

Lørdag
» To dykk ved Blue Lagoon (12m)
» Blue Lagoon høres like fint ut som det er. En litt gjemt strand der veldig få kommer til. Burde virkelig oppleves!

Søndag
» To dykk ved USAT Liberty Shipwreck (18m)
» Her var vi altså super heldige. Hvor mange får dykke i et skipsvrak?!
Dette er et lasteskip som tilhørte den Amerikanske hær. Det ble plyndret av en japansk ubåt under 2 verdenskrig og ble strandet her. Skipet er nå et hjem til flere tusen forskjellige fisker og sjødyr.

Bildedryss fra en fantastisk helg!
♥Enjoy

Jeg anbefaler alle til å ta seg et dykk når de kommer til Bali. Det er en helt ny verden og du kommer tett inn på fisker og dyr uten at de er redd deg. Om du selv er redd for trykk i ørene, så ikke la det stoppe deg. Jeg kan engang ikke dykke hjemme i badelandet uten store smerter i ørene, men jeg lærte teknikker på alt det her før dykkingen startet. NULL smerter i ørene.
AquaMarine Diving-folkene var utrolig hyggelige og brukte god tid på å la oss forstå. Instruktøren vår var en herlig fyr som fikk oss til å føle oss trygge og ivaretatt.

Nora Louise
Privatiststudier
Bali

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *