Ny helg, nye utflukter

Den første uken gikk veldig fort, og vi tror nå at alle føler seg hjemme i Barcelona. Allerede andre helgen var det duket for nye utflukter og aktiviteter som skulle føre til enda bedre samhold og kjennskap til byen. På fredagen dro vi litt opp i høyden, til den kjente parken Park Güell. Dette er en park som er tegnet av Gaudi, og som han bodde i selv da parken sto ferdig. Vi hadde god utsikt over hele byen og parken da vi kom, og Martine fortalte oss litt om historien til den unike parken. Vi begynte å bevege oss oppover i høyden, noe som var tungt men verdt det.

Da vi endelig kom oss til toppen av trappene fikk vi et enda bedre overblikk over byen. Det tok ikke lang tid før solen gikk ned over byen, og det ble mørkt.

Etter en time med bildetakning, solnedgang og hyggelig prat på toppen hadde det blitt mørkt og det var nå tid for å bevege seg nedover igjen. Martine guidet oss nå rundt i selve parken, og vi ble fortalt historier om hvordan lokale mener at det spøker i parken. Til Martine sin store skuffelse var vi ikke en lettskremt gjeng, så vi utforsket bygningene i mørket uten å tenke noe særlig på spøkelser. Da turen var ferdig avsluttet vi kvelden med en tacofredag hjemme i leiligheten.

Morgenen etter møtte vi gjengen for å dra på en guidet sykkeltur med Martine og Ivan gjennom byen. Vi skulle nå sitte på sykkelen i fire timer, og hovedpoenget var å se på Gaudi sine kreasjoner og arkitektur inspirert av han rundt om i Barcelona. Første stoppet var triumfbuen, før vi syklet videre til Park de la Ciutadella. I denne parken ligger det en dyrehage, Catalonias kunstmuseum og Catalonias parlament. Her hadde vi et lite stopp så vi kunne kjøpe vann og mat, og vi tuslet litt rundt for å se. Derfra syklet vi videre til en park med direkte utsikt til La Sagrada Familia hvor vi spiste lunsj og fikk tatt litt bilder. Da vi hadde fått i oss litt mat satte vi oss på sykkelen igjen for å se på et sykehus Gaudi var med på å lage, dette heter Hospital de la Santa Creu og fungerer fortsatt som sykehus i dag. Vi var nå litt over halvveis i turen, og vi måtte selvfølgelig stoppe nærmere La Sagrada Familia for å få en nærmere titt. Vi syklet rundt hele katedralen, ettersom at alle sidene er forskjellige fra hverandre og fikk høre litt om historiene til de ulike sidene.

Siden vi var ferdige med den obligatoriske turen en god stund før syklene skulle leveres, bestemte vi oss for å sykle ned til stranden. Dere kan bare forestille dere hvordan det var å sykle ned La Rambla midt på dagen på en lørdag! Vi syklet innom bryggen før vi dro videre til stranden, her fikk vi sett hvordan stormen Gloria hadde satt sine spor ved kystlinjen i Barcelona. Vi syklet hjemover og avsluttet kvelden med pinchos på en restaurant i gamlebyen.

Hva vi gjorde forrige uke kommer vi til å skrive om ila denne uken!:)

Hedda og Ellen

Barcelona/Paris-Exphil/Exfac

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *