En aktiv helg i Barcelona

Lørdagen startet tidlig for vår del da vi skulle møte gjengen for å dra til Montserrat. Det var en relativt lang reise som ventet oss, da vi måtte ta metro, tog, gondol og til slutt noe som minner om Fløibanen. Gutta valgte å tilbringe nettopp denne helgen i Andorra, så det var oss jentene som tok turen til vakre Montserrat. Det som er spesielt med dette stedet er at fjellene har blitt formet av havet for mangemange år siden, så det er virkelig verdt å ta turen bare for å se på de fine fjellformasjonene!

Vi vil vel si at det var en ganske daff gjeng som tok toget utover, men vi fikk fort opp hjerterytmen da vi så hva den siste etappen til toppen var. Nå skulle vi nemlig ta gondol til toppen, og det var nok flere som kjente det på kroppen da vi sto som sild i tønne i den lille vognen.

Vi kom oss til toppen, og det var nå tid for å se oss litt rundt. Når man kommer opp på Montserrat er det en kort gåtur til Santa Maria de Montserrat, som er et kloster. I dette klosteret bor det fortsatt munker, men vi så dessverre ikke noe til dem. Vi gikk litt rundt og tittet inne i klosteret før noen tente lys.

Innsiden av Santa Maria de Montserrat. Her er det en svart figur av Jomfru Maria som mange pilgrimmer har som mål på reisene sine.
Emma tenner lys i klosteret.

Etter at vi hadde spist lunsj alle sammen på en Café tok vi “Fløienbanen” nesten helt til toppen før vi gikk den siste biten til toppen av fjellet.

Her kan dere se klosteret og fjellformasjonene som har blitt til av havet.

Det ventet oss nå en time på toget for å komme tilbake til sentrum, men tror ikke dette var noe folk brydde seg noe særlig om siden vi fikk presset inn en times nap på toget. Det ble middag og enda en lur da vi kom hjem, før vi avsluttet kvelden med alle jentene i vår leilighet.

På søndag startet vi dagen på lesesalen før vi møtte deler av gjengen for enda en aktiv tur. Nå skulle vi til Tibidabo, som med sine 512 meter over havet er den høyeste toppen på fjellet Serra de Collserola. Det er et populært turistmål på grunn av den fine utsikten over Barcelona, så dette er virkelig en tur vi anbefaler at dere tar om dere er her! Vi var så heldige at vi fikk med oss solnedgangen når vi kom opp, og vi fikk også sett Sagrat Cor, kirken på toppen.

Sagrat Cor.

Dette var en aktiv og ganske slitsom helg, men til gjengjeld fikk vi være med på å oppleve steder vi aldri kommer til å glemme. Hvis du er i Barcelona anbefaler vi dere å ta dere en tur til både Montserrat og Tibidabo.

Hedda og Ellen Marie

Barcelona/Paris-Exphil/Exfac

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *