10 ting down under

5 ting som er kult i Australia

1. Du bor i Syden. Jeg elsker å tenke på alle regnværsdagene i Trondheim når jeg ligger på stranda her. Vi har blitt ganske bortskjemte på været når vi klager over at det bare er 20 grader her, men for det meste er vi storfornøyde!

2. Du får mange gode venner. Siden vi bor, går på skole og trener sammen, gikk det veldig fort å bli kjent med hverandre. Det er enda bedre miljø enn jeg hadde trodd blant studentene her, og det gjør utrolig mye for opplevelsen! Dessuten er australiere veldig utadvente, så det er mange spennende folk å møte her.

3. Perfekt blanding av natur og storby. Manly er det perfekte stedet å studere, fordi vi har et eget lite samfunn her hvor det er lett å bli kjent, og vi følte oss fort hjemme. Sydney er bare en fergetur unna, og så har vi f.eks. Blue Mountains som ligger bare en time unna. I tillegg ligger stillehavet rett utenfor døra vår!

Blue Mountains

Operahuset og CBD (central business district)

4. Crossfitboksen. Boksen vi trener i er utrolig bra. Vi har flinke trenere, bra utstyr, og vi har utsikt mot Sydney derfra! Vi får med oss både soloppganger og -nedganger fra de åpne dørene, og det hender ofte at noen bare må stoppe treninga for å ta et bilde.

5. Det er alltid noe å finne på. Australia er et spennende land, og ikke minst siden vi bor i storbyen Sydney, finnes det alltid noe nytt å utforske. Det er umulig å rekke over alt vi har lyst til på tre måneder, så mange kommer nok til å vende tilbake down under om ikke så altfor lenge!

5 ting som ikke er kult i Australia

1. Klærne blir ikke rene. Kanskje vi har misforstått vaskemaskinene her, men de gjør hvertfall ikke jobben. Alle de hvite sokkene mine er nå svarte og grå.

2. Brød. Vi nordmenn er nok spesielt kresne når det kommer til grovt brød, men her må vi klare oss med loff og kneippbrød (vi klarer oss fint).

3. Jeg savner mamma.

4. De bruker ikke dyne. Ja, det er varmt, men noen ganger trenger man noe mer enn et laken å pakke seg inn i!

5. Jeg dusjer tre ganger om dagen. Svett.

Som dere sikkert forstår, er livet veldig kult her! Fordelene veier lett opp for alt som ikke er helt som hjemme, og de små ulempene gjør at vi hverfall kan glede oss litt til å komme hjem igjen. Tiden flyr som en kanarifugl, og nå er det bare en måned igjen!!!

Ingrid

Sydney – PT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *