CHASE THE SUN, dag 3

Jeg lever!

Hehe, rett på sak. Selvfølgelig måtte man oppleve å overnatte i en buss på denne turen også. Det var relativt slitsomt med stive seter og en ubrukelig sovestilling, men selv om søvnen ikke ble den lengste eller den beste, gikk det relativt fint. Da vi kom fram og så hva vi hadde i vente, var poser under øynene og følelsen av et par kilo ekstra på skuldrene, helt glemt.

Vi kom fram klokken 6 og ble kastet ut på eventyr rett etter en lett frokost. Vi skulle på båttur! Båten lignet en RIB og kastet oss i full fart over bølgene og fram til en øy. Her skulle vi snorkle!

image

image

Her kastet vi oss rett ut fra båten og ned i vannet. Snorkling er alltid like moro og spennende, men jeg, så paranoid som jeg er, klarte ikke å legge vekk tankene på at en hai kanskje skulle dukke opp. Men ingen slike tanker skulle ødelegge for at vi skulle kose oss noe ekstremt! For dette var virkelig koselig.

Så skulle vi nok engang oppleve en hurtig og skikkelig morsom båttur, for å bli fraktet til en annen øy. Nå skulle vi på bush-walk! Guidene var kjempeflinke og øya skulle bli noe av det vakreste vi hadde sett. Her skulle vi se en meget unik strand, med navn Arlie Beach som var en del av den 7 km lange stranda Whiteheaven Beach. Den er kåret tl Australias reneste strand, noe man fort skjønner. Sanden lignet melis og var blendende som snø. Den består nemlig av 98% ren silika, som antydes å ha blitt brakt til stranden via havstrømmer gjennom millioner av år. Vi ble fortalt at den ble samlet i et hull på 130 meter dypt, hvor silikaen ble surret rundt og kuttet opp. Det fineste som var igjen ble kastet opp igjen. Sanden er så fin samt. av så små sandkorn, at den kan ødelegge telefoner og kameraer. Men det ska også sies at den er god på å polere smykker. 

image

image

image

image

image

image

image

image

I vannet lå det også veldig mange stingrays! Skikkelig gøy å se, også fordi dødsårsaken til Steve Irwin var å bli stukket og drept av en slik. Egentlig veldig snille og harmløse dyr, selvføgelig. Hehe, ja, det er en stingray på bildet, men de ble fort skremt da vi prøvde å nærme oss dem.

image

Når vi trodde vi hadde sett noe av det fineste av det fineste, skulle vi få sett en av verdens fineste strender i tillegg! Se bort i fra alle måkene, kan jeg virkelig si meg enig. Her spiste vi god lunsj, fikk observere et sjøfly og fikk nyte den fantastiske atmosfæren! For en herlig dag!!

image

image

image

Cecilie

Sydney/ Engelsk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *