Chase the Sun, del 4 – Great Barrier Reef

Så etter å ha fått en god natts søvn stod vi opp grytidlig for å gå ned til harbour’en der en båt skulle da oss med videre ut til Great Barrier Reef. Båtturen ut til selve revet tok litt over 2 timer, men om bord på båten fikk man informasjon om dykkingen avhengi av hva man ville gjøre. Man kunne selvfølgelig snorkle, og de som hadde dykkerbevis kunne dykke med flaske. Jeg hadde ikke dykkerbevis, men de hadde et kurs man kunne ta der og da på veien ut til revet hvor man kunne dykke med flakse uten å ha dykkerbeviset. 

image

image

Da vi endelig kom ut dit snorklet vi en time først, før vi kunne ta på dykkerutstyret. Å dykke i Great Barrier Reef var mildt sagt øverst på to-do lista mi, så jeg var passe gira på å dykke ordentlig ned til korallrevet. Det overgikk alle forventninger:) Vi så masse koraller, hele Nemo-gjengen, en sjøpølse og masse mer.
image
image
Dette er en type våtdrakt som gjør at man ikke blir brent av maneter. Det var ingen der da vi var der så jeg valgte å ikke leie en
image
Og så startet vi med flaske:
image
image
image
image
image
image
image
image
Vi skulle opprinnelig bare dykke 1×30 minutter, men hvis noen ville så kunne de dykke en gang til. Jeg hadde fått skikkelig propper i ørene(som man gjerne får første gang man dykker), men jeg tenkte shit au, det er ikke hver gang man er ved Great Barrier Reef og kan dykke. Vi dro under en gang til, og selv om ørene kjentes ut som de kom til å sprenge, så fortsatte vi å dykke dypere ned. Plutselig gjorde guiden vår ‘shark-pose’, som er å sette en håndflate over hodet. Det betyr at det er en hai i nærheten, og plutselig forsvant smerten i ørene og så var jeg 100% fokusert på haien. Jeg så ingenting, men så svømte vi litt bort fra der vi var og da var det en ‘Reef Shark’! Den var cirka like lang som meg, men ganske smal. Som guiden sa i etterkant så har Reef Shark såpass stort overbitt at med mindre du stikker ut hånda di, så kan den ikke skade deg på noen som helst måte. Men uansett, hai er hai!
image
Veldig fornøyd med å få to dykk :)
Dette var etter min mening den beste dagen fra alle 3 månedene i Australia. En perfekt dag med blå himmel, båttur, gode venner og ikke minst dykking i Great Barrier Reef.

image

På veien hjem var det god steminig:) 

image

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *