Costa Rica i ferieuken! – Gostudy Mexico

Heihei!

Da har vi ferieuke og nå har alle studentene spredt seg rundt omkring i verden. Noen er igjen i Puerto Escondido, andre dro til Los Angeles, noen til Cancun og Isla Mujeres, noen til Cuba, og vi er syv jenter som har valgt å dra til Costa Rica. Vi dro først en natt til San Jose som er hovedstaden i Costa Rica. Vi var veldig spente på shoppingen der i og med at mange nettsider skrev at de nærmest bare solgte merkeklær, men vi dro til et senter som heter Multiplaza som ligger 10 min utenfor sentrum, og der hadde de alt mulig av Zara, Mango, Forever21, Pull&Bear, Bershka, Massimo Dutti og mange andre butikker. Det viste seg nemlig at senteret er et av de aller største sentrene i mellom-Amerika, så etter 5-6 timer der var vi 7 stk fornøyde jenter med hendene fulle av handleposer. Utelivet i San Jose skal visstnok også være veldig bra, men siden vi skulle opp så tidlig dagen etter for å reise til neste destinasjon fikk vi dessverre ikke testet det ut.

Dagen etter dro vi med shuttle fra hotellet til neste destinasjon, Manuel Antonio. Det er et lite sted på sørvestkysten av Costa Rica, og her ligger en av de flotte nasjonalparkene som er fulle av dyr og nydelige strender. På veien hit hadde vi en veldig ivrig sjåfør som stoppet for å vise oss diverse steder, så vi stoppet blant annet ved en bro hvor det var fullt av ville krokodiller under!

 

Utkikkspunkt på bilturen

Da vi kom frem til hotellet ble vi svært fornøyde med utsikten fra verandaen:

 

Og i dag valgte vi å ta en guidet tur i nasjonalparken for å se på alle dyrene som finnes der. Det anbefales veldig å ha med guide fordi hvis man drar uten guide så aner man ikke hvor man skal se og får egentlig ikke med seg noen ting. Men vi så massevis av aper, dovendyr, iguaner, krokodiller, flaggermus og mye mer. Apene var tydelig vant med mennesker så de løp og hoppet rundt i trærne rundt oss på én meters avstand!

 

Dyrelivet i Costa Rica er helt klart unikt, og det er så nydelig og grønt overalt her. Og strendene er kritthvite. Costa Rica har kyst både mot karibien og stillehavet, så selv om det er et veldig lite land så har det et stort mangfold av natur. Ved å kjøre i 4 timer kommer man seg egentlig fra ende til ende i Costa Rica, og det er veldig lett å komme seg rundt her med buss. Så med andre ord er det en perfekt destinasjon hvis man vil oppleve mye forskjellig på få dager. Ellers er det ikke så mye uteliv her i Manuel Antonio sammenlignet med andre steder i Costa Rica, så vi gleder oss til å komme tilbake til nattelivet i Puerto Escondido!

I morgen skal vi på rundtur med ziplining, rapellering og bading i fossefall, så vi gleder oss til å komme med update fra det!

–          Heidi og Sofia, Puerto Escondido Mexico

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *