Cuba, Cubita: En opplevelse for livet…

Nå går Karibisk kultur og musikkstudiet inn i sin andre måned her på Cuba, nærmere bestemt Havanna. Opplevelsene, inntrykkene og erfaringene så langt kan umulig la seg gjenfortelle i et blogginnlegg.

Amerikanske biler og mange smil…

For å likevel sammenfatte en generell beskrivelse av kurset så langt vil jeg si at dette studium av både cubansk kultur og musikk kombinert med opplevelsen av å være her, er helt unik.

Alt vi lærer og hører av cubanske rytmer og sanger på kurset, hører du spilles overalt hvor du ellers går. Musikken er så levende og pulserene i den cubanske kultur.

Jeg leste nylig en sammenligning som sa at cubanere er født med musikken i blodet som nordmenn er født med ski på bena. Med andre ord; musikken på Cuba er ikke reservert for noen få utvalgte talenter som “kan” å spille musikk eller danse. Nei her spiller og danser alle. Alle “kan” å danse. Det tekniske er ikke det viktigste, det viktigste er å føle rytmen og rytmen er pulsen i det cubanske samfunn.

Cubansk Santera…

Undervisning i cubansk kultur og historie gjør at man forstår bedre hvorfor  musikken har vært og er så viktig i denne kulturen også, og tilsammen utgjør dette et helhetlig studie som gir deg en dyp innsikt i cubansk kultur og musikk og en helt unik erfaring for livet.

Dette er i høy grad et levende, dansende og musikalsk kulturstudie!

Siden dette er et studie ikke bare i Cubansk musikk og kultur, men Karibisk, går nå reisen videre til Jamaica. Jodski har kommet til Cuba for å undervise i Jamaicansk kultur og musikk tradisjon, og vi er klare for å groove videre med reaggerytmer. Mer om dette i neste innlegg.

Ragnhild

Havanna, Cuba la linda

Ukulelejam på stranda

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *