CUBA: Ex-Phil og Ex-Fac med GoStudy

Hei!

Vi er to jenter på 19 år fra Lofoten som nå studerer ex.phil og ex.fac sammen. Vi reiser med GoStudy Norge og studiene er i regi av Høgskolen i Nesna.  Vi skal blogge og fortelle om våre opplevelser her på Cuba.

image

Vårt førsteinntrykk da vi kom til Cuba var kanskje først og fremst klima. Det er varmt og til tider ganske klamt her, i sterk kontrast til Norge. Dette er en by full av liv uansett hvor man er til alle døgnets tider. Det er alltid noe å finne på og kulturelle begivenheter står i rekke. Det er som vi har reist tilbake i tid. Musikk, dans og 50-talls biler svermer overalt. Folk danser og spiller musikk på alle utenkelige plasser. Folk på Cuba er generelt sett veldig blide og imøtekommende.  Alt er rett og slett annerledes. Vi har begge reist en del rundt i verden før, og vi er enige om at Cuba ikke kan sammenlignes med noe annet sted.

Alle studentene bor i leilighet hos kubanske familier i samme nabolag. Standard og størrelse varier litt, men er for det meste ganske likt for de fleste. Vi bor selv i en hjemmekoselig leilighet med en stor seng hver, fint og ordentlig bad og et ekstra rom som fungerer som stue/kjøkken.

Forelesningene holdes i den tidligere eiendommen til José Marti’s sønn som i dag heter Centro de Estudios Martianos. Klassen vår består av åtte jenter som er veldig sammensveiset. Vi ser det som en fordel å være en liten klasse for læringens skyld. Læreren vår er veldig inspirerende og engasjert. Han bruker humor og lette forklaringer noe som gjør han holder engasjementet i klassen oppe.

image

Så var det utelivet her på Cuba da. Først og fremst er det ekstremt billig! En flaske rom koster ca. 30kr, en drink (ute på byen) koster ca. 10-30kr (alt ettersom hvor eksklusivt stedet er). Max billig, og kan IKKE sammenligne seg med Norge på noen måter.

Uteplassene varierer stort, her har du alt fra typiske kubanske salsasteder, til typisk internasjonale diskoteker.  Vi bruker å variere litt hvor vi drar, men vi anbefaler selvsagt å prøve ut de mer typiske salsastedene.  Blant oss har vi fått noen kubanske venner som tar oss med til utesteder som skiller seg ut fra de man finner i turistmagasiner. Her får man virkelig opplevd og deltatt i den kubanske musikkulturen.

Kubanere er ivrige på å lære oss å danse, og allerede nå har de fleste fått prøvd seg på dansegulvet, enten de ville eller ikke. Dette har resultert i ganske morsomme opplevelser, og kan til tider bli litt pinlige, ettersom vi ikke har kommet så godt i gang med dansetimene enda.  

image

Søndagene samles vi og drar til Santa Maria-stranden stranden sammen. Den ligger ca. 20 minutter unna der vi bor. Mange bruker disse timene i sola til å lese pensum mens musikkstudentene holder minikonserter for oss. 

Denne helgen skal hele gjengen reise til Varadero. Vi skal bo på et femstjerners hotell med all inclusive. Vi gleder oss!

Stina og Sonja

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *