CUBA: Karibisk kultur og musikk 2013

image

Vår-semesteret er i gang, og vi er en samlet gjeng fra Norge som utforsker et land som er rikt på opplevelser.

image

Vi har ikke hvert her lenge men det tar ikke lang tid å finne ut at cuba har et hjerte av gull. Det er en grunn for at musikk og kultur studie er plassert her.  Kultur er alt fra mat, religioner og tradisjoner og vi får oppleve alt! En ting er å høre at bilene er fra 50tallet og menneskene danser i gatene, en annen ting er å sitte i bilen med setefjæra ryggen og danse hånd i hånd med menneskene. Jeg bor med to andre studenter i en leilighet som et ektepar eier. Det hender vi spiser frokost med dem og glemmer tiden litt. Da er det veldig greit å vite at noen taxier tar 50 cent til skolen. Det er gode 23-28 grader nå på ‘’vinteren’’, så vår kjære musikkærer er flink å kjøler med klasserommet før vi begynner. På skoleveien er det overgrodde og frodige grener over gatene og ofte en iskremtralle som spiller en melodi langs veien.

image

Klasserommene er på et sted kalt CEM. Det er et flott bygg som er et kultursenter. Skoledagen begynner ofte med å summere litt hva vi gikk gjennom og etter hvert tripper vi litt på ukulelene våre. Studentene har veldig varierte musikkbakgrunner, så man bygger på det stadiet man er på.

image

Er det èn alle studentene vil snakke og le med så er det Enrique. Han er Cuba’s GoStudy daglig leder og er med oss overalt og følger opp.  En gang i uken så har vi en halv dag med Ariel, en energisk cubaner som kommer for å lære oss om de forskjellige instrumentene som brukes i cubansk musikk. Vi lærer en del sanger som er på spansk fordi det er morsmålet her. Fredag er dansedag og her skal alle få det til! Som også kan være utfordrende for danselæreren :P Nå er vi på Son som er en grunnleggende Cubansk dans, hvor man ser en historie fortelles gjennom dansen. På Søndager kan man delta på rumba sammen med befolkningen. Dette er hardcore rumba hvor trommene går i hundre og lokale damer i fargerikeklær danser alt de klarer. For et syn!

-Kristine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *