Diverse utflukter

I løpet av vårt opphold i Puerto Escondido har vi hatt et par utflukter i helgene. Turene ble arrangert av hotellet vi bodde på, Hotel Arcoiris. Her er ei oppsummering og bilder fra de forskjellige utfluktene. 

Skilpaddefarm og lagune

Vår første utflukt gikk til en skilpaddefarm og en lagune. Først var det to timers kjøring med buss, før vi kom fram til skilpaddefarmen. Her hadde de mange skilpadder av forskjellige raser og størrelser. 

Etter at vi var ferdige å se på skilpadder gikk turen videre mot lagunen. 
Måtte gå ett stykke langs en lang strand før vi kom til lagunen og båtene.


Fornøyd gjeng på tur!

Etter å ha rodd rundt i båtene, gikk vi opp på land, der vi fikk se forskjellige dyr, og fikk tatt oss en liten pause. 


Perlehøner!


En liten sjarmør som underholdt oss med hopp og sprett. 

Dette var en fin tur som var verdt å få med seg. 

Ut i båt på “delfinsafari”

Ikke lenge etter at vi hadde fått vår første utflukt var det på tide med en til. Denne gang skulle vi ut på sjøen i båt, der vi forhåpentligvis skulle få se litt av dyra som lever i havet her, kanskje til og med hvaler. 
07.00 møtte vi opp utenfor resepsjonen. Vi gikk langs Zicatela og bort til der hvor de har båter og slike turer. Hoppet i hver vår båt og dro ut på sjøen. 


Båt nr 1. Tarzan fanget en skilpadde som vi fikk hilse på. 


Slepper skilpadden fri igjen


I båt nr 2, fisket de


Og en av deres guider hoppet ut i sjøen og tok med seg en skilpadde oppi båten..


Vi fikk ikke se noe store hvaler, men delfiner fikk vi sett!

Dette vart også en fin tur. 

Ridetur til varme kilder.

Vår tredje utflukt foregikk på hesteryggen, der turen skulle gå til noen varme kilder hvor vi skulle bade og kose oss. Vi kjørte først en 20 mins tid, før vi kom fram, der de hadde gjort klar hester til oss. Alle var spente. Noen hadde mer eller mindre erfaring med hest og riding, noen ikke i det hele. Alle kom seg opp på hesteryggen, og ble komfortable der etter en stund. På vei hjemover ble det mye trav og galopp. Respekt til de som aldri hadde vert på hesteryggen før, tøff gjeng! 


Klar for ridetur!


Guiden vår


Idyll?


Framme ved kildene.


Ned i denne elva rant det også ut varmt vann. 


Chillan. haha


Varmt!

Når vi var kommet tilbake til der vi starta, hadde vi litt tid på oss før vi ble hentet. Vi var da hos familien til guiden vår, der vi fikk oppleve en litt typisk mexicansk familie. 

Selvlysende plankton 

En kveld fikk vi anbefalt en tur ut til en lagune hvor vi kunne få se selvlysende plankton. Dette skulle vistnok være en opplevelse å få med seg. Så ett par av oss sa ja og ble med. Og det var en magisk tur! 
Vi kjørte først ca 20 min før vi dro ut i båt. Ute i båten, langt borte fra alt lys fikk vi oppleve den mest fantastiske stjernehimmelen noen gang. Stjerneskudd var det også denne kvelden.
Etter å ha kjørt litt i båt, oppdaget vi at vannet lyste blått når vi kjørte gjennom det, og vi kunne se alle fiskene som svømte på siden av båten. Ganske så magisk. Vi stoppet på en passe plass, og noen av oss hoppet uti og badet i det lysende vannet. Det var ikke så enkelt å få gode bilder av dette, da det var såpass mørkt, så dette er noe som bare må oppleves. Det var helt magisk.

 

Huatulco

En av utfluktene gikk til Huatulco, som ligger ca 1,5 kjøretur fra Puerto. Her skulle vi ta en catamaran i området rundt Huatulco! Vi skulle også stoppe på to forskjellige strender og tilbringe noen timer på hver. På den første stranden var det muligheter for snorkling, vannscooter og banankjøring etter båt! I motsetning til Zicatela var vannet her helt rolig, og krystallklart!

Da vi kom fram til den andre stranden var det tid for å spise! Ellers så slappet vi bare av på stranden og i vannet, før vi dro tilbake til Huatulco igjen! 

Før vi dro hjem tok vi turen til en plass hvor de lagde meksikanske kler og tepper. Vi fikk blant annet se hvordan de lagde det, og se det endelige resultatet inne i butikken.

 

Etterpå dro vi videre til en butikk hvor de lagde ulike typer mezcal. Mezcal er meksikansk brennevin som kommer fra delstaten Oaxaca, som Puerto Escondido ligger i. Vi fikk prøvesmake ulike typer, blant annet mezcal som smakte ganske likt som Baileys. De som hadde lyst kunne også smake gresshopper!!

Dette var en fantastisk tur!


Ziplining

Vår femte og siste utflukt mens vi enda var i Puerto Escondido, gikk opp i fjellene der vi skulle zipline. Det var 4-5 ulike linjer, og mellom noen av de ble vi nødt til å gå. Så fikk oss en “fjelltur” med det samme. 


Gjengen klar for ziplining


Alfredo gjør seg klar. 


Mads


Anna. 

Pyramider i Mexico City.

På hjemturen hadde vi noen timer venting i Mexico City, og vi fikk da tilbud om å dra og se på pyramidene her som vart brukt av mayaindianerne. 
Vi kjørte først til en plass hvor de hadde en suvenirbutikk, og vi fikk ett lite foredrag om indianerne og litt ting som de brukte. 


Denne planten for eksempel, ble brukt til alt mulig. De lagde en shot/drink på ca 4,5 prosent av den. 


Verdens første skrivepapir ble laget av denne planten.


Og nål og tråd..


Foredrag om stener.. 


Nakenhund

Etter vi var ferdige her, tok vi turen til pyramidene, hvor vi kravla oss opp på toppen av solpyramiden 


Månepyramiden. Bilde er tatt fra toppen av solpyramiden. 

Dette var en flott tur, som fikk tankene om at vi skulle hjem fra vårt fantastiske opphold i Mexico, litt på siden. 

Tonje og Marianne
Mexico

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *