En uke siden siste innlegg, men vi lever fortsatt her nede i Sydney! I helgen var det surfecamp, og jeg hadde derfor tenkt å skrive om det, men vi har dessverre ikke fått tilsendt bildene enda. Skal skrive et innlegg om det så fort bildene kommer:)

Tiden flyr av sted her nede, kan nesten ikke tro at vi har vært her i 3 hele uker alt. Sola skinner fortsatt, og jeg kan med glede fortelle at dagene bare blir varmere og varmere! Dessuten er det herlig å våkne opp til denne utsikten hver dag:

Jeg har fått en del spørsmål på facebook av dere som har tenkt å dra til Sydney neste semester eller senere, og veldig mange av dere lurer på hvordan skoledagen funger, hvordan maten er, om det er regler på skolen osv.

Jeg har engelsk, men både Idrett og Ex.phil/Ex.fac har omtrent samme timeplan. Vi har mellom 2 og 4 timer med skole hver dag, noen ganger fra 08.00-10.00 og andre ganger fra 14.00-17.00. Vi i engelsken har ikke så veldig mye lekser, men vi har en del store oppgaver som skal leveres. Jeg anbefaler dere å lese dere opp på pensum før dere drar, så slipper dere å jobbe så mye når dere først kommer ned hit:) Mer tid i sola!

Maten her nede er helt OK. Hver dag har de en vegetarrett og en vanlig rett som du kan velge mellom. Håper dere liker kylling, for de serverer kylling omtrent hver dag. Skal inrømme at ikke all maten her er like fristene, men da er turen kort ned til sentrum hvor de har nok av steder å spise.

Når det kommer til regler på skolen, så er det en del av dem. Vi må som dere sikkert har fått med dere gå med “uniform”. Det betyr ikke at du får en uniform av skolen, men gutter må gå med dress, mens jenter går med skjørt/kjole og blazer/dressjakke. Jeg trodde de skulle være veldig strenge med for eksempel lengden på skjørtet, høyde på helene osv, men jeg har hvertfall ikke merket noe til det enda. Dessuten føler man seg faktisk ganske bra når man går rundt i gangene med dress og kjole:)

Det er en del andre regler også: du har lov til å drikke alkohol på rommet, men kun en flaske vin eller seks øl per person. Hvis de finner noe sterkere eller for store mengder på rommet ditt får du en advarsel, men ikke noe mer enn det. Skjer det flere ganger…så går det verre. Det er heller ikke lov å bråke etter klokken halv 11, men de er ikke så alt for strenge på dette.

Hvis du er i tvil om Sydney er stedet for deg, så kan jeg love deg at DET ER DET! Skolen er fantastisk, det er kjempebra miljø her, strendene er helt herlige, menneskene er så utrolig åpne hele tiden, og du kommer til å treffe venner du har resten av livet!

Tror jeg har svart på de fleste spørsmålene jeg har fått på facebook nå, men lurer du på noe mer så er det bare å sende meg en melding: Madelene Orderud. Jeg legger også ut masse bilder på instagram: madeleneo

Madelene, Sydney

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *