Langflate nordmenn i Brasil

Forrige helg var fylt med sol og strandliv. Med tanke på det kalde været sist uke, var det store forventninger om å få badet og kost seg på Lopes Mendes – mange hadde til og med planlagt å surfe! Dessverre ble vi møtt av røde skilt og badeforbud, for bølgene og undervannsstrømningene var tydeligvis veldig kraftige akkurat denne dagen. Typisk …

Heldigvis har vi en del kreative sjeler i gruppa, så lek og kos ble det uansett. Foruten å bygge sandslott og spille «strandtennis», tok Sverre kulturforståelse til et nytt nivå – han kommuniserte med en hund ved å gjøre akkurat det hunden gjorde. Dette skapte mye latter, og så omtrent slik ut:

Søndag ble vi invitert til et lokalt prosjekt – The Sun Coral Project – som går ut på å identifisere og fjerne en spesiell type stillehavskorall som ødelegger økosystemet i vannet rundt Ilha Grande. I den forbindelse fikk vi lov til å snorkle og filme korallen under vann, noe i alle fall jeg syntes var utrolig morsomt. Dessuten ble det laget en dokumentar om prosjektet, så et profesjonelt filmcrew var tilstede hele formiddagen. Spennende!

Ellers har vi hatt kveldsundervisning og bursdagsfeiring: Vår alles kjære Teo ble 22 år gammel på tirsdag, og derfor overrasket vi ham med både ballonger, Caipirinhas (typisk brasiliansk drink) og middag. En vellykket kveld, med andre ord :)

I dag har vært en av de varmeste dagene på lenge. Folk ligger langflate på terrassen og soler seg, og «leser» leksa til i morgen: «Mañana-mañana»-stilen har med andre ord slått inn for fullt, og kommer nok til å prege resten av dagen … ;)

Tchau!

Monika
Ilha Grande, Brasil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *