Ferie i Australia

Long time no see!

Må først og fremst beklage for dårlig med oppdateringer, men det har vært noe travle uker her nede for oss på Ex.phil/Ex.fac.

Nå er endelig første eksamen i ex.phil unnagjort, og vi har hatt en velfortjent uke med ferie etter to harde leseuker opp mot eksamen. Tror det kom litt som et sjokk for hele klassen hvor vanskelig eksamen faktisk var, men vi fikk alle skrevet fra oss, og var klare for ferie sist fredag kl. 14!

Noen dro på en planlagt tur under navnet “Chase the sun”, andre dro ut av landet til blant annet Vanuatu, og flere gjorde som oss, og reiste rundt i Australia. Vi visste egentlig ikke helt hvor vi skulle, eller hva vi ville – annet at vi ville oppleve sider ved Australia som vi ikke hadde enda. Flere av dem jeg reiste med har vært her før, og vi har alle vært forskjellige steder, så da lot vi rett og slett flyplassen bestemme hvor reisen gikk – første fly gikk til Gold Coast, som ble våres første stopp.

Spent gjeng på flyplassen – mitt fantastiske reisefølge bestod av:

Grete, Gina, Siri, Karoline, Stine & Frida!

Vel fremme i Gold Coast, nærmere bestemt Surfers Paradise, gikk turen til hostellet vi hadde funnet på flyplassen. Når vi endelig kom dit etter en varm busstur, viste det seg at det var fullbooket – så første natt ble på et flott hotell rett vedsiden av, i en flerroms leilighet, med terrasse ut mot bassenget – luksus! Vi trøstet oss med at dette var feiring av at eksamen var over, ettersom det ble hakket dyrere enn hva vi hadde bestemt oss å leve for. Dagene ble for det meste brukt på stranda, hvor vi alle fikk nokså god farge og vi fikk kjenne på et nokså varmere vær enn hva vi har i Sydney.

Etter noen late dager i Surfers, gikk turen videre – og neste stopp ble Cairns!

Vi sjekket oss inn på et hostell som Stine hadde bodd på før; Gilligans, som virkelig var byens hovedpunkt for de unge. Det fungerte som både hostell og utested; som var utrolig gøy! Vi bodde på et 8 mannsdorm, og fikk en tysk jente på rommet sammen med oss 7. Vet ikke helt hva hun syns om det, men hun virket nå stort sett fornøyd med å bo med en slik stor og livlig gjeng. 

Vi fikk også endelig laget vår egen mat, som har vært et stort savn ettersom vi ikke har noe særlig kjøkken å ta i bruk på skolen, så da ble det skikkelig tapas måltid ved ankomst!

Hver kveld var det en spesiell event som skjedde på klubben til Gilligans, og den ene kvelden ble vi møtt med dette synet; jelly wrestling. Nokså festlig kan man trygt si!

Ellers gikk dagene til soling ved Lagoonen – et stort badebasseng nede ved havet; ettersom strendene ikke akkurat er til å skryte av i Cairns. 

Det var deilig med fine varme sommerkvelder, da kicket virkelig feriefølelsen inn!

Vi fikk også tatt en dagstur til Great Barrier Reef å snorklet, og meg og Stine fikk ta helikopter tur hjem fra revet, over revet og inn over Cairns! Har aldri tatt helikopter før, og det å få gjøre det over Great Barrier Reef, var absolutt en fantastisk opplevelse!

Flere av guttene fra engelsk og ex.phil befant seg i Cairns, hvor de hadde leiet en leilighet for uken, så dem fikk vi også møtt på! Det befant seg generelt veldig mange skandinavere/europere/turister i Cairns, så vi ble godt kjent med flere backpackere fra hele verden mens vi var der. Og til min glede var det en del danskere, så da fikk jeg praktisert mitt ellers lite brukte dansk her nede!

Nå har vi akkurat kommet hjem fra tur, vi har enda 2 dager igjen med ferie, så nå blir det max avslapping og vasking av klær, før vi begynner med et nytt fag; nemlig ex.fac. Vi har også en engelsk oppgave som venter på oss, så den må vel gjerne også sees over før ferien er over.

Anna,

Ex.phil/Ex.fac i Sydney

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *