Ferieuke på CUBA!!!

Ferieuke på Cuba

Denne uka har vi hatt ferieuke her på Cuba, og alle studentene har vært ute på ulike eventyr. Mange av studentene har hatt besøk av venner eller kjærester hjemmefra, eller fra andre deler av verden. Noen av oss har vært i utlandet, i Bolivia og Panamá, og en av oss har til og med blitt med sin cubanske flørt til landsbygda for å møte «svigerfamilien». Ellers har noen også vært på dykkerkurs for å ta dykkersertifikatet, og noen har blitt hjemme og testet ut Havannas uteliv hver eneste dag i ferien.

De fleste av studentene har på et eller annet tidspunkt vært innom byen Trinidad, som er sterkt anbefalt av de fleste reisebøkene og av lokalbefolkningen på Cuba. Trinidad er kjent for sitt sterke preg fra kolonitiden på Cuba, og alle husene har sterke farger med dører som er kjempehøye og store i typisk kolonistil. Byen var ganske rolig, men hadde en nasjonalpark (El Cubano) like ved, med et vakkert, lite fossefall. Trinidad har også en strand et kort taxitur unna sentrum, hvor det var muligheter for snorkling på revene omtrent en mil ute i havet. Trinidad er også kjent for å ha en fest-hule, hvor det er fest hver kveld med masse afrikanskinspirert musikk. Studentene i vår gruppe hadde svært delte meninger om Trinidad. Mens noen ble forelsket i byen fra første øyeblikk, og bestemte seg for å tilbringe hele ferieuken sin der, var det noen som ikke likte byen overhodet, og reiste hjem tidligere enn planlagt.

Fra Trinidad reiste en gjeng videre til Playa Larga, som anbefales på det sterkeste å reise til her i Cuba. Det er et svært lite sted med en helt fantastisk strand. Snorkling på Playa Larga er en av de beste opplevelsene på Cuba så langt. Utelivet i Playa Larga kunne man heller ikke klage på, for da studentgjengen ville på fest gikk de innom nærmeste hus, som viste seg å være et sykehus, for å spørre om veien til en fest. Historien endte med at gjengen fikk skyss i ambulanse til festen, mens ambulansesjåføren som var på jobb ble kalt «Doctor Fiesta» av de festglade nordmennene.

Cienfuegos er en annen by som også ble besøkt av flere av nordmennene. Byen var større en Trinidad, og var helt ok – men hadde ikke noe spesielt å se bortsett fra en hovedgate og et sentrum.

En av studentene ble i ferien med sin cubanske flørt til bydga Cavaiguan for å møte familien. Denne bygda har visstnok aldri før hatt besøk av noen turist, og det var derfor en helt spesiell opplevelse både for studenten og innbyggerne. Det var en svært fin tur, og en unik mulighet til å oppleve cubansk kultur fra innsiden.

Noen av studentene valgte også å dra tilbake til Varadero i ferien etter suksessturen dit for noen helger siden. Etter et nytt opphold med all inclusive, med enda bedre mat enn sist, var det klart for å reise tilbake til Havanna igjen, hvor noen av studentene hadde blitt igjen hele ferien. De fleste av studentene som valgte å bli i Havanna hele ferieuken gjorde det fordi de tok et dykkerkurs for å få dykkersertifikatet. Det var blandede opplevelser av dykkerkurset, for ettersom instruktøren ikke kunne et ord engelsk, og noen av studentene ikke forstår spansk så godt enda, ble det vanskelig å lære. Noen av studentene strøk derfor på eksamen, og har derfor ikke fått dykket enda. Men heldigvis er det mulig å ta eksamen på nytt før man drar hjem.

To av guttene i gruppa har vært tøffe i ferien, og reist alene til et nytt latinamerikansk land. Den ene dro til Bolivia for å besøke ei venninne som er der på backpacking, og den andre dro til Panamá for å blant annet få sett Panamákanalen. Han som dro til Bolivia fikk dratt til verdens høyeste by Potoisi, spist lamakjøtt og opplevd en del kulde før han trygt retunerte til varme Cuba. Han som dro til Panamá fikk sett landskamp i fotball mellom USA og Panamá, sett Panamákanalen og Panamás president (!!). På grunn av en feil i Copa Airlines (flyselskapet han fløy med) sin database måtte han vente i 30 timer på flyplassen før han fikk kommet seg tilbake til Cuba.

Kristine

Ancon Beach, Trinidad

Gater i Trinidad, Cuba

Banan tilbud :-)

Hasta la victoria… siempre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *