Happy Nyepi!

Her kommer en oppdatering fra Bali de siste dagene :-)

Fredag etter skolen dro vi ned på stranden for å se balineserne be og ofre til gudene. Denne dagen kalles Melasti, og er en dag med hinduistiske seremonier. Alle var kledd i hvitt og ofret mat og diverse ved å kaste det på havet, slik at gudene kunne “ta det”, enten i form av dyr eller andre mennesker.

Lørdag reiste vi med seilbåt til en øy ikke langt fra Balis østkyst, Nusa Lembongan, der vi fikk landsbytur, gikk ned i en menneskelaget undergrunnshus, snorklet, solte oss og tok bananbåt. En kjempefin dag på en nydelig øy med kritthvite strender og klart hav.

Søndag var de fleste spiseplasser stengt, og det var gjort klart for Ogoh-ogoh. Dette er en parade balineserne har for å skremme vekk gudene, der de bærer fakler, lager mye støy og bråk, raketter, og bærer store, skumle figurer som skal hjelpe til å skremme. Jeg fikk uheldigvis ikke med meg paraden, men mange var inne i Kuta og så Ogoh-ogoh i folkemengden. 

Idag er det Nyepi, eller the silent day, og starten på det nye året i Hinduismen. Så nå er vi i år 1936 i følge den hinduistiske kalenderen. Vi har ikke lov til å forlate hotellområdet, heller ikke bråke eller slippe ut lys fra rommene. Elektrisitet skrus av, tv-kanaler er tatt bort, gatene er tomme og alle er hjemme og holder seg i ro. Veldig spesiell dag, og vi har for det meste kun sittet inne på rommene våre og sett på film, lest og snakket sammen. Her kommer noen bilder:

Elisabeth

exphil, Bali

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *