Høy kulturfaktor… CUBA!!!

Karibisk kultur og musikk  2013                                                                                                               Cuba, Havana

Høy kulturfaktor

image

Det er et par morsomheter som man møter på veien her og noen av de er  at du blant annet ikke kan ha med vesken din inn i en butikk, senter, konsert o.l. Det er mest fordi de ikke vil at du skal bli frastjålet vesken eller ting i den. Noe annet er at det alltid er do-vakt på offentlige toaletter. Som oftest er det en søt eldre dame som sitter utenfor å tar i mot noen få cent for et stykke papir. Når cubanere skal kjøpe mat som brød og egg så må de registreres slik at de ikke får mer enn sin kvote. En vanlig kaffekopp her er 3 ekspressoer med en spiseskje sukker i. Rødt kjøtt er mangelvare så straffen for å slakte en ku er ca. 20 år fengsel. Så ikke kom med en skinnveske av ku, slik som jeg har gjort! Hehe. Det er ikke så uvanlig at en fremmed som sitter på samme benk som deg i parken gir deg en blomst eller påpeker at lissen har gått opp og knyter den på nytt for deg. Sjarmerende mennesker i alle aldre finner du overalt i cuba. 

image

Her om dagen hadde vi ingen planer og gikk ut for å se hvordan stemningen var i en park i nærheten. Vi møtte noen vi hadde snakket med random tidligere og så at flere og flere gikk nedover mot malècon. Vi fulgte etter å hørte reggeamusikken bli høyere og høyere. Vi kommer så til en forfallen park med gamle statuer og søyler, og der spilte de reggae på full guffe. Det var altså en satt opp en scene og reggae artister sto på scenene tur etter tur.  Vi sto midt i et hav av rastafari-tilhengere som vugget fra side til side med musikken. Det var umulig ikke å bli revet med. Rastafari-guttene foran tok oss jentene i hendene og dro oss fremover.

image

 Ferieuken ble borte på et blunk, men herlighet så mye man kan rekke på så kort tid! Jeg og 4 andre jenter pakket sekkene våre og dro oppover i cuba. Først kom vi til Cienfuegos, derfra dro vi på fjelltur og badet like ved et fossefall. På veien så vi kaffeplanter og bambus

image

Vi tok en god og gammel rød american car til Trinidad. I Trinidad dro vi ut med hester og koste oss. Jeg dro ut senere alene med hesteeieren for å prøve ut litt mer utfordrende terreng med litt mer tempo.

Da red vi langs noen gamle togskinner mellom fjellene, over dype elver hvor hestene svømte med oss og på veien hjem galopperte vi over glo-røde jordområder i en knall lilla solnedgang. Dagen etter dro vi på stranden, der spilte vi litt ukulele, spise sandwich og nakenbadet i havet. Det karibiske hav har en god og høy temperatur så man har lett for å bli liggende i vannkanten. Solen her er så utrolig sterk at man kan få 2 gradsforbrenning hvis man glemmer solfaktor en time.

image

I Trinidad så er det spesielt to steder man må feste og ett av dem er på ‘’Casa de la musica’’(rett på navnet) hvor det er flinke musikanter som står for musikken. Nydelig plass med brodde stein og gamle bygninger i alle farger. Her danses det hele natten. Så skulle vi sjekke ut det andre stedet. Vi gikk ut fra sentrumområdet og ut på en litt øde plass.

Så kom vi til fjellfoten og ser en trapp nedover i en grotte. Vi går ned i grotten og ser at det er fult av mennesker som fester. Etter en stund var det show med slanger og cubansk-afrikansk dansefremvisning.

Under hele ferieuken så har vi sett etter Sandy sandwich-is med vanilje, og på veien hjemover så fant vi det på en bensinstasjon. Så vi feiret slutten på en fantastisk reiseuke i cuba med is og sang ‘’life is a highway’’ for full guffe.

– Kristine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *