Livet på Cuba…

Hei!

Nå har vi kommet ca. halvveis i oppholdet vårt her i Havanna, og vi stortrives fortsatt i denne fantastiske byen. Her er noen bilder fra leiligheten vår, legg spesielt merke til de to bildene til helt til venstre av soverommet vårt. Det øverste er slik det bruker å se ut når vi forlater til skolen og det nederste er slik det ser ut når vi kommer tilbake. Vår kjære vertsmor er innom omtrent hver eneste dag og rydder og vasker for oss, herlig. (Vi har allerede begynt å skrive liste for hva vi forventer av våre mødre når vi kommer hjem til Norge igjen). Vasken og doet er selvfølgelig farget, slik som alt annet er her på Cuba. TV er fra forrige århundret, og har derfor to antenner (vi har nok ikke satt av noe tid til TV-et vårt enda..). Kjøkkenet vårt ligger i vertsfamiliens leilighet, der har vi tilgang på kokeplater og stekeovn og diverse annet utstyr som er nødvendig for å lage mat.

Forelesningene starter enten kl. 09:00 eller 10:00 og er ferdig kl. 12:00 og får da servert skikkelig kubansk lunsj. Lunsjen varier fra dag til dag, men er ofte ris og bønner til med noe kjøtt, grønnsaker og frukt. Dette betaler vi ikke noe ekstra for. Etter lunsj har vi forelesninger om José Martí i regi av CEM på tirsdager, onsdager har vi valgfritt spanskkurs og fredager har vi valgfritt dansekurs. Etter skolen drar vi ofte til hotellet som ligger rett ved. Her har de fleste av oss kjøpt gym- og bassengmedlemskap, og dette er perfekt tilbud for oss når vi ønsker å bade og sole oss på skoledager når det ikke er tid til å dra på stranden.

image

Hver uke kommer Gostudy-teamet med aktivitetsplaner med oversikt over konserter og diverse andre aktiviteter for oss her i Havanna. De har også satt opp tips til ulike turer vi kan delta på. Nylig var vi på dagstur til Viñales, her fikk vi sett landsbygda av Cuba hvor besøkte en grotte, kjørte båt på en elv og for de som ønsket det – ta seg en ridetur.

Stina og Sonja

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *