KATAMARAN OG DELFIN KOS

Hei!

Vi har hatt studieuke og som Siri allerede har fortalt litt om, har vi vært både i Trinidad, Cienfuegos og Varadero. Vi var en gjeng på syv stk. som en av de siste dagene bestemte oss for å gjøre det meste vi kunne utav turen til Varadero. Vi dro til et reisebyrå og rett og slett bestilte oss en tur på katamaran, altså havsafari, og svømming med delfiner. Turen kosta oss 109,- CUC (ca. 660 kr) pr. person, og varte hele dagen. Det er kanskje noe av det mest harry, og samtidig koselige, jeg noensinne har gjort. Ble nok litt skuffa over enkelte ting, men likevel, definitivt verdt pengene!

Kl. 08:00 dro vi med buss fra hotellet Villa la Mar, og til havna i enden av Varadero hvor vi fikk tidenes overraskelse. Vi trodde en katamaran var en stor yacht av et eller annet slag, men nei, det var rett og slett en enorm partyflåte. Jeg mener, den var skikkelig svær og stappe full av 40-70-åringer. Jeg håper jeg ikke fornærmer noen, men altså, en gjeng på rundt tretti turister, der du er én av syv stk. som er født etter 1970, kan bli litt mye. Særlig når det er fri bar og skadelig høyt volum på cubansk partymusikk.

Uansett, båten var fin den, med en front-dekket (eller hva det heter) av en svær nettingsak som man kunne ligge og sole seg på.

image

image

image

Det vi gjorde først var å dra til dette stedet med delfiner, og der var det guider som delte oss opp i grupper på ca. ti og ti, og viste oss hva delfinene kunne gjøre osv. Vi hilste på Jessica, en skikkelig spretten og rebelsk delfin som elsket å plaske vann på oss. Jeg vet ikke om det var på kommando av treneren hennes, eller om hun gjorde det av fri vilje, men gøy var det. Vi fikk til og med klemme og nusse på henne.

image

image

Så sinnsykt nusseli, herregud!

 Jeg synes egentlig at det hele er litt feil fordi det er dyr som lever i fangenskap, og blir trent til å være underholdere, men på en annen side så veit jeg ikke hvordan de blir behandlet, eller om akkurat de delfinene faktisk hadde hatt et bedre liv i det fri eller ikke, så jeg kan for så vidt ikke dømme så hardt. Det eneste jeg kan påstå er at de var DRITsøte, og at jeg smelta litt da den skulle ta bilde med oss og bare la seg ned i armene mine i noen sekunder. Det var kjærlighet, det. Det eneste kjipe var at det varte i så utrolig kort tid, og det ble ikke akkurat noe svømming med delfinene. Vi sto egentlig bare og så på i noen minutter før neste gruppe skulle inn.

Etter delfinshowet dro vi videre i katamaranen. Før jeg forteller videre hva vi gjorde, må jeg bare tilføye at havet der ute var helt fantastisk. Man skulle tro at det var mørkt når det er så dypt, men nei, det var knallturkis og veldig vakkert!

 

Tilbake til utflukten – etter delfinopplegget dro vi for å snorkle. Vi stoppet et sted midt ute på havet hvor det var ganske grunt, ca. 4 meter, med masse korallrev og fine fisker, og der ble vi i ca. 15 min. Vi fikk utdelt hver vår undervannsmaske med snorkel, og jeg plaska rundt og tok bilde med undervanns-engangskameraet mitt. Jeg har dessverre ikke noen bilder å legge ut akkurat nå, men når jeg får fremkalt bildene fra engangskameraet, skal jeg dedikere et innlegg kun til det.

Jeg må si – å snorkle ute på grunt hav på Cuba er kanskje noe av det mest spesielle jeg har gjort, for synet under overflata er breathtaking, rett og slett (hehe). Så mange farger, så mye rar undervannsvegetasjon (?), steiner, fisker i alle former, størrelser og farger. Jeg ble litt skuffa over at vi ble der i så kort tid siden vi ble fortalt at vi skulle være der i ca. én time, men det går bra. Jeg skal tilbake en gang.

Etter snorklinga dro vi til det siste stedet i opplegget, nemlig Cayo Blanco.

Der fikk vi servert lunsjmat bestående av en slags enorm kreps, noe fritert fisk og litt reker. Litt tørt, men ganske godt. Det som er verdt å nevne er at Cayo Blanco, som er en liten, omtrent øde øy, er på lik linje med Cayo Santa Maria for meg. Stranda var enkelt og greit perfekt. Palmetrær, hvit sand, og grunt, klart og knallturkis vann.

Det var riktignok en del turister der akkurat da, men jeg brydde meg fint lite der og da. Vi ble på Cayo Blanco i ca. 1,5 time før det bar tilbake på den enorme partybåten, og jeg sovna i sola på nettingdekket.  Det hele ble avsluttet med en litt harry dansegreie arrangert av guidene våre og en siste cuba libre!

Juna

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *