Life’s better in Australia

Første uke ferdig ! For en uke. Det ble ikke Ice-Breaker Party på fredagen som jeg skrev i forrige innlegg. Det ble bare warmup til neste helg. Vi startet som vanlig hvor de fleste av festene finner sted, nemlig i “Bassment”. Der kan alle studentene på Campus møtes, se hverandre og kjøpe billig alkohol, samtidig som det er en flott plass å sosialiseres.

Etter at folk hadde fått i seg litt stemning dro vi ut i Manly på en sted som heter Shark Bar. Det som er litt spesielt og verdt å merke seg her i Sydney er at : 

1. Man kommer ikke inn på noen utesteder om du har på deg joggesko. Du må ha pene sko. Det hender at vaktene er snille og lar deg komme inn med snickers, men det blir alltid litt flaut. 

2. Om du ikke har med / ikke har førerkort, må du dra fram passet hver gang du drar ut. Norske Visa kort telles ikke som gyldig ID her i Australia, så her er et stort problem for noen, for det er lite morsomt å miste passet sitt. (Det selges trossalt for 40000 på svartebørsen.) Har spurt litt her og der denne uken, og etter mye om og men, viste det seg at man kan kjøpe et slags ID / student kort for 40 dollar som fungerer når man skal ut på byen.

3. Når noen sier til deg “ how you doing ?” så er det en måte å hilse på, akkurat som å si “ Hey Mate”, ikke et spørsmål. Husker at første dagen begynte jeg å svare på dette, men det ble jo bare meget rart for han som spurte brydde seg ikke om jeg hadde Jet-Lag eller ikke. Så svaret er bare å si noe hilsende tilbake og gå videre. Rart land…

Noen av elevene har bedrevet Karate denne uken, noen har vært å besøkt Koalaene i dyreparken og noen har brent seg skikkelig på stranda. Trenger ikke nevne navn… Fredrik.

Det har også vært Australian Open denne helgen med besøk av selveste Tony Hawk og diverse legender. For oss nordmenn ble det litt vanskelig å forstå hva som egentlig skjedde til tider, men morsomt var det.

Arne Magnus Ulland

Sydney, Australia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *