Melbourne cup

For noen dager siden var det Melbourne cup her i Australia, noe som viste seg å være mye viktigere og større enn det vi først trodde. Melbourne cup er et hesteveddeløp som foregår i byen Melbourne. Vi ble derfor ganske overrasket over at vi ikke skulle ha time fordi vi heller skulle se på hesteveddeløpet i The Bassment sammen med resten av skolen. Hesteveddeløpet er faktisk så stort her nede at det er en offentlig helligdag i staten Victoria, mens her i Sydney er det vanlig å slippe timen slik at man heller kan se på veddeløpet og satse penger på hester. Det er også mange som får fri fra jobben slik at de kan se på løpet…

Nede i The Bassment fikk vi servert champagne, cupcakes og vi fikk mulighet til å vedde penger på hesten vi trodde kom til å vinne. Vi nordmenn hadde selvfølgelig ikke peiling på hvilken hest som var favoritt og hvem som var dårlig, så tror det var få av oss som satset penger. For de spesielt interesserte, så kan jeg jo nevne a det var hesten Green Moon som vant løpet :)

En annen ting som er ganske morsomt med Melbourne cup, er at alle pynter seg med hatter, kjoler og dress. Se for deg hatt a la Mette-Marit på 17.mai. Det arrangeres dessuten fester og tilsetninger rundt i hele Sydney og Australia, hvor folk samlet seg for å se på hesteveddeløpet før de feirer vinneren resten av natten. Morsomt å oppleve, uansett hvor merkelig det virker for oss nordmenn at de setter et hesteveddeløp så høyt!

Flere bilder på instagram: Madeleneo

Madelene, Sydney

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *