Viva la música en Cuba!

Vi har nå groovet oss igjennom et par uker med Jamaicansk musikk historie. Det har vært interessant å sette seg inn i hvordan to øyer, som ligger så tett på hverandre og som igjennom historien har gjennomgått forholdsvis de samme prosesser, har utviklet så forskjellige musikktradisjoner og som hver på sin måte har tatt verden med storm. Cuba med sin son, salsa, rumba, merengue, osv. og Jamaica med sin ska, reggae, dub, ragga osv.

Vi fortsetter med undervisning i Cubanske rytmer og perkusjon instrumenter.  Læreren vår i perkusjon er Cubansk, og er også lærer på ISA (Instituto Superior de Arte) som tilsvarer musikk akademiet i Norge. Det var et stort høydepunkt for oss da han tok oss med på ISA for å spille sammen med sine elever. De Cubanske studentene var mer enn villig til å spille for oss og med oss og det hele resulterte i en energisk jam og utveksling. 

Ellers kan jeg ikke unnlate å nevne månedens største musikk sensasjon, da den Cubanske gruppen Interactivo hadde konsert den 31.10. Interactivo er en av Cubas heteste band for tiden og som lager musikk som mikser alt av tradisjonell cubansk musikk med jazz, funk, reggae og diverse. Stemningen var høy da de spilte for et nærmest ekstatisk publikum.

Ragnhild 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *