Rask oppdatering fra Brasil

Olá amigos!

Nettet har vært veldig frem og tilbake i Brasil, og derfor har det ikke kommet mange innlegg i det siste… Dessuten er gjesteinnlegget fra Amazonas såpass frodig (med både tekst, humor og bilder), at Tumblr tydeligvis har problemer med å fordøye det. Både Sofie (gjesteblogger) og jeg har prøvd å laste det opp flere ganger nå, men tydeligvis er det brasilianske nettet ikke samarbeidsvillig denne uken. Men fortvil ikke – i morgen drar gruppen vår til Rio de Janeiro, så da blir nok både netthastigheten og kapasiteten oppgradert fem hakk – krysser med andre ord fingrene for Amazonasinnlegg i løpet av helgen :)

Siden sist har hverdagen stort sett vært preget av skolearbeid og forelesninger, med noen få unntak: Halloweenfest og foredrag i lokalene til øyas miljøavis, Eco Journal.

Førstnevnte var helt klart en slager, med både kreative utkledninger og festlige situasjoner. Dette var vår første temafest her på øya, og siden gruppen har kommet med positive tilbakemeldinger, skal vi ikke se bort fra at flere slike vil forekomme. (Når det gjelder mer detaljerte beskrivelser av denne festen, tror jeg helt ærlig at ord ikke er nødvendige i dette tilfellet, kremt.)

Foredraget til Eco Journal er det andre vi har hørt på. Forrige gang fikk vi vite litt om øyas historie, mens denne gangen lå fokuset på de økologiske utfordringene i området mht. forsøpling. Vi lærte blant annet at de mange strømmene i Atlanterhavet fører med seg plastikk og annet avfall til strendene på Ilha Grande, noe som er med på å ikke bare forsøple, men også true dyrene som bor i området. Budskapet var med andre ord ganske tydelig – ikke kast søppel i naturen!

Ellers har enkelte av oss gått mye på tur i det siste. Vera og Arja var for eksempel såpass heldige at de fikk se en to meter lang slange samt en PINGVIN på deres tur til Lopes Mendes (mange av oss er ganske sjalu, for å si det mildt). Andre igjen har tatt seg turen til Cachoeiraen og til diverse utsiktspunkter. En liten gruppe har også tatt dykkerlappen (gratulerer!), mens andre igjen har flydd som gærne etter lokale brasilianere, for å suge til seg litt Sør-Amerikansk kultur. Det er tross alt bare litt over tre uker igjen til vi skal dra hjem, så mange prøver å få med seg så mye som mulig den korte tiden vi har igjen …

I morgen skal vi som sagt til Rio de Janeiro. Der skal vi blant annet på fotballkamp, funkyparty i en av favelaene, samt til et barnehjem for å gi noen gaver, noe jeg vil oppdatere om når vi kommer tilbake.

I mellomtiden håper jeg dere tilgir en travel blogger for hennes inaktivitet de siste par dagene … ;)

Tchau!

Monika
Ilha Grande, Brasil 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *