Nyter den siste tiden! <3

Monita fra Puerto Escondido her!

Alle studentene i Mexico nyter den siste uka her i Puerto! I går hadde vi examen i Ex.fac og hele klassen gikk ut av klasserommet med ett smil om munnen. Jeg tror alle føler seg selvsikkre! Alle hadde skrivekrampe i hånden, så da vi hadde spansktime etter lunch ble det lite notater, mine hender gikk nesten i krampe! Jeg kan ikke tro det! Vi er ferdig med ex.fac!! Åh, det var deilig!

I forberedelsesuka var det ingen som stresset for mye, skippertaket tok vi på filosofien, så til ex.fac hadde alle lest mer jevnlig. Hver kveld den siste uka har vi tatt oss friheten til å se film om kveldene. (Da ber vi pent i resepsjonen om å låne prosjektoren som vi setter opp i klasserommet. Og så er det alltid noen som har en godfilm på laptopen! Ellers har vi spist masse taco!!! De to beste stedene i gata “Taco Brown” og “Fish, taco & Beer” har syyykt god taco! OG det er de billigste stedene i gata også. Det koster ca 12 kroner for en taco!! Og da kan du slå deg ned i en stor soffa og se på surfevideoer på TV i lokalet. Ja vi lever luksuslivet ;)

(Jeg har helt glemt å fortelle at på stranda vår (Zicatella, søk opp stranda på youtube) kan man leie hest for å ri en harmonisk ridetur og kunne nyte utsikten!)

Nå som vi synger på siste verset av turen vår skal vi bare ha det gøy! I dag har vi spansk eksamen, men det skal være en veldig lett en tydligvis, så vi tar det med ro. Etter spansk eksamen blir det fest! Å som det skal bli bra å nyte hverandres selskap i knapt en uke til!! Vi skal spille mer volley, vi skal danse mer salsa, vi skal handle inn smågaver til de der hjemme og vi skal bade i de fantastiske bølgene vi har i “hagen” vår! Det er spådd små surfebølger frem til vi drar. Det betyr at det er stoooooore badebølger, kjempegøy :D Det er ikke alle i gruppa som tørr å bade i disse bølgene, men det anbefales! Hvis ikke er det bare å betale 12 kr for å ta taxi til en hvilken som helst annen strand. Alle strendene her er med perfekt-kornet sand, det kommer jeg til å savne…. :)

Sola treffer vannet hver kveld kl 18.00! Jeg er veldig flink til å løpe ut døra 17.45 for å nyte solnedgangen, det er herlig å kjenne harmonien der man sitter i sanden eller vasser langs vannkanten. Jeg vet ikke hvem disse to er, men jeg tok meg friheten til å ta bilde av dem :D

Timeplan som har vært og skal være de neste dagene:

Sole, (intenst, for vi må ha noe å vise fra når vi kommer hjem til is og snø)

Shoppe (det er jo nesten gratis uansett)

Spise (masse mexicansk mat! Nevnte jeg at det er himmelsk taco her?)

Feste (danse så mye at man er støl dagen etter)

De siste ukene har livet i gatene økt mer og mer. Det går mot høysesong og det er kjempefint å se nye annsikter hver dag! Etter den første mnd her kjente vi igjen de aller fleste på gata og på stranda. Det var den perioden vi hadde hele stranda for oss selv og ble riktig godt kjent med hverandre.

Min roomie Helene og jeg går ofte turer på stranda <3

En annen ting som har begynt å forandre seg er temperaturen. Det er kjørligere om nettene! Jeg trodde at regnsesongen skulle være den kjørlige, våte delen av oppholdet, men der tok jeg feil! Det tror jeg alle tok feil av. For da vi kom i september var klimaet kjempefuktig, men det pøsregnet bare en eneste gang på dagtid. Av en eller annen grunn falt regnet sånn 4-5 på morningen, så vi fikk knapt se regnet. Og på denne tiden vr det ca 35 grader døgnet rundt. Jeg likte det! Nå er det ikke kaldt, men om kveldene er det friskt vær, og det er mulig å gå med langermede plagg! Men det er ikke kaldt egentlig i det hele tatt. Men vi har vært her så lenge at kroppene har tilpasset seg maximalt. I klasserommet begynner vi å fryse når ventilasjonsannlegget er satt til 27 grader…. :)

Hei og hopp! Nå må jeg forberede meg til spansk eksamen! Ønsk oss lykke til ;)

Monita

Puerto Escondido, Mexic

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *