Oppsummering fra Bali

Mens noen på hotellet har hatt snev av internett, har jeg hatt null tilgang. Hver kveld har jeg sittet med word programmet og skrevet innlegg, i tilfelle jeg skulle være så heldig å få tilgang til nett. Nå har jeg skrevet 8 upubliserte innlegg og når jeg satt sammen alt med bilder, ble det til sammen 10 sider. Så vi skipper det og så feirer vi internett tilgangen med å gi en kort og flott oppsummering på hvordan de siste ukene her på Bali har vært!12. Oktober, som da også er en velfortjent lønningsdag, var det akkurat 10 år siden terrorangrepet skjedde her på Bali. Det regnes som en av de værste terrorhandlingene i indonesias historie. En selvmordsbombe og en bilbombe ble sprengt i nærheten av to populære nattkluber i byen Kuta. + en tredje bombe utenfor en amerikansk ambassade i hovedstaden. Å ettersom min kjære mor fant ut at Kuta var byen vi Gostudy studente tilbringte helgene våre, så brukte jeg vel hele den helga til å sende melding hjem at jeg fortsatt var i livet. Fikk streng beskjed fra Norge at jeg ikke fikk lov til å gå ut fra hotellet her på Bali. Ikke mange som får husarrest fra andre siden av jordkloden. Men skal innrømme at det var litt skummelt å gå i gatene den dagen, men ingenting skjedde og ryktene sier at det var en flott minnesermoni i Kuta den dagen. Samme helga slo vi til med en billett inn til en fantastisk dyrepark. Muligheten for å ri på kameler og elefanter var der, men ettersom vi hadde ett strengt program med å få med oss alle dyreshowene så ble det ikke anledning til elefantridning. Nå har jeg ekstremt høydeskrekk så egentlig var jeg bare glad for det, men du skal ikke se bort ifra at jeg en dag plutselig sitter oppå en elefant. In that case, skal dere få all the details når den sitausjonen kommer. I dyreparken fikk vi dratt på Safari.
vi fikk sett elefantshow og ett annet show med masse forskjellige dyr.

 

Nå sist helg var vi 6 stykker fra Gostudy som fullførte dykkelappen. Det var veldig spennende men også veldig vanskelig. Jeg har kanksje ett lite snev av havskrekk og jeg presterte faktisk å svime av på 7 meter, så det var kanskje litt vanskeligere for meg, enn for de andre. Vis det er noen som er interessert i å lese hvordan dykkekurset foregikk, kan du lese det som står i kursiv. Var ganske mye som skjedde men skal prøve å fortelle det kort og godt.

Open water diving course.
Vi brukte 2 helger på å fullføre kurset. Første helgen (Søndag) hadde vi først og fremst teori inne på ett lite klasserom. Der skulle vi se en film om dykking og etterpå skulle vi ta en quize (spm. fra filmen). Dette var bare for å øve oss til Eksamen vi skulle ha siste dagen av kurset. 

Så var vi 4 timer i basseng. Først skulle vi svømme 2-3 meter med snorkel og maske. Så skulle vi dykke ned på 2-3 meter, svømme noen meter, komme opp og så skyte ut vannet av snorkel, og svømme videre. Så var det på med alt utstyret. BCD og tanken. Når utstyret var kommet på, slapp vi ut luften av BCD og gikk ned på bunnen av bassenge. Der måtte vi: ta ut munnstykket (det vi puster inn i. husker ikke hva det ut), late som om at vi mistet det, finne det, ta det i munnen, puste hardt og fort ut, så var det bare å puste normalt igjen. 

Så skulle vi gå sammen to og to. Den ene parten skulle late som om at han/hun var gått tom for luft. ta ut sitt eget munnstykket og få reservemunnstykket til den andre parten. Samme gjorde vi her. puster fort ut i munnstykket, så er det bare å puste normalt.

Så skulle vi av med hele dykkemaska, late som om at vi mistet det. Finne og ta det på igjen. For å få ut alt vannet i dykkemasken, skulle vi se opp, ha to fingre øverst på dykkemaska (mellom øyenbrynen ca), presse maska litt opp så et blir litt åpenrom under nesen og så puster du ut med nesen og da vil vannet gå ut. Høres helt merkelig ut og jeg trodde først ikke det skulle gå ann men det gikk helt fint!

Så gikk vi over til det området av bassenget som var 4 meter. Der skulle vi egentlig bare “leke” med lungene. Legge oss flat, puste inn -> flyte. Puste ut->synke. 

Det var en god del øvelseler, men disse øvelsene som er nevnt ovenfor var (syntes ihvertfall jeg) de vanskeligste. Helg nr 2. stod vi opp klokken 6 om morgenen. klokken 7 ble vi hentet med buss og kjørte 2 timer for å komme til det hotellet vi skulle dykke. Første dykket vi hadde syntes jeg var utrolig skummelt. Som sagt så har jeg litt vannskrekk så når vi var kommet i vannet sammen med bølgene, skulle vi først ligge flatt og snorkle, fjerne snorkel, ta på munnstykket, blåse ut og puste normalt. så skulle vi ta bort munnstykket, ta i snorkel igjen og puste ut vannet i snorkel. Det var vanskelig altså men vi klarte det. Så var det ned på 7 meter. Der fikk jeg panikk. Det kom til ett punkt der jeg kjente at jeg fikk problemer med å puste ordentlig inn og ut. Jeg begynte å se meg rundt, ingen av instruktørene fulgte med på meg! Da slo angsten inn. Jeg begynte å puste fort og kort og det tok bare noen sekunder så begynte det å svartne for meg. Våknet til at instruktøren røsket tak i meg og fikk meg opp. Hadde da bare vært borte i 1 sekund, men føltes som en halvtime. Etter dette fikk jeg litt angst for å dykke. Men etter en time på land mens jeg så at de andre klarte det, dro jeg mot min egen vilje, på dykkeutstyret og dro ut i vannet igjen. 

Instruktørene skal ha all ære for at jeg har dykkesertifikatet. De fulgte altid med på meg, når de så at jeg kanskje ble litt redd, la de fram handa og holdte meg i handa mens vi dykket. 

På 7 meter måtte vi gjøre alle øvelsene vi hadde gjort i bassenge. Ta av maske, av og på med munnstykket osv. Man blir kanskje litt mer engstelig når man faktisk er nede på 7 meter, men det går altså så fort å komme seg opp igjen og instruktøren står rett forran deg hele tiden. Etter øvelsene var det fri dykking. På det dypeste var vi på 18 meter. Så fisker (sjøhest og fisken Nemo blandt annet) og siste dagen (søndag) var det en eksamen man måtte bestå. Alle måtte ha 80%rett og det var 50 spørsmål. Litt vanskelig siden det er så sykt mye teori og siden jeg ikke hadde åpnet dykkeboken og fått lest litt, så sleit jeg litt. 

Vis du reiser mye så synes jeg dykkesertifikatet er noe som er verdt å ta! Det er så utrolig mye å se og alt er så klårt under vann. Det kostet ca 2000 norske kroner og sertifikatet kan du bruke i Norge. 

 På Fredag (imorgen) er det anatomi og fysiologi eksamen som står for tur. Jeg skal også vær den første til å innrømme at når det ubesvarte eksamenarket blir levert inn kl 15.00 på Fredag, skal jeg drikke så mye øl jeg bare orker og feire at eksamen er over med den herlige gjengen som befinner seg her på Seminyak village. Her på Bali kjører de studieuke ETTER eksamen. Så når eksamen er ferdig på Fredag har vi fri en hel uke, som vi skal bruke til å studere. Hva lærerene mener vi skal studere, vet jeg ikke. Men Elisabeth, Magnhild og jeg skal ihvertfall over til Australia for å studere Sidney, så iløpet av neste uke skal jeg få gitt dere en historie om hva som har skjedd i Australia. Vi skal nemlig hoppe i fallskjerm og med min høydeskrekk, skal det bli veldig morsomt å dele filmsnutten fra hopping med dere. Lill Katrin

Bali

    

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *