Vacation recap

Da er ferien dessverre over, og i morgen begynner skolen for oss som har engelsk her i Sydney. Skulle gjerne hatt noen dager ekstra med ferie, men ettersom vi bare har to dager med skole før helgen kommer, så skal jeg ikke klage.

Airlie Beach var helt fantastisk! Vi var 6 jenter som dro nordover i fem deilige dager. Var en del andre fra gostudy som også tok turen opp dit, mens andre dro til Fiji eller andre steder i Australia. Jeg er sikker på at alle hadde det helt topp uansett hver de dro, men her kommer hvertfall et lite recap av hva jeg gjorde i ferien.

På torsdag dro vi fra skolen rundt 9 om morgningen, og etter en mellomlanding i Brisbane så var vi endelig fremme i Airlie Beach. Vi var ganske slite etter reisen, så det ble kun en kort tur ut på byen og tidlig til sengs på de aller fleste. Var UTROLIG deilig med egen leilighet med to bad, tre soverom, eget kjøkken og stue. Dessuten var utsikten fra verandaen helt nydelig!

På fredagen dro vi på båttur til en strand som heter Whitehaven beach. Etter masse surr, klarte vi faktisk å komme oss til havnen og båten i tide. Turen ut til stranden var ca 2 timer tror jeg, men det var verdt det når vi endelig kom frem. Whitehaven har helt kritthvit sand og helt turkist vann.Dessuten er det mye varmere oppe i nord enn det er i Sydney, og sola stakte helt sykt. Bildene klarer ikke helt å vise hvor fint det faktisk var der, men her er hvertfall noen av dem…

Da lørdagen kom, gikk turen enda en gang ned til havna hvor vi skulle kjøre båt ut til Great Barrier Reef! Reefet ligger midt ute på havet, så turen ut tok et per timer hvertfall. Da vi kom frem til “plattformen” som var midt ute på reefet, bestemte vi oss for at vi skulle dykke. Det var utrolig gøy, og er uten tvil det beste stedte jeg har dykket, selv om det overraskende nok var morsommere å snorkel der. De fleste fiskene og plantene liker seg nærme sola, så man hadde fått med seg det meste med kun snorkling også. Vi så dessverre ingen haier (skuffende), men vi så en skilpadde og masse annen fargerik fisk. Morro! Jeg har dessverre ingen bilder fra da vi dykket, kameraene våre tåler kun 5 meter under vann.

Resten av ferien koste vi oss ved Airlie Beach Lagoon. Fordi Airlie ligger så langt nord, er det masse giftige ting i vannet. Det går derfor ikke ann å bade i havet der, og de har laget en falsk lagune i stedet. Det var utrolig fint der, og alt for varmt til tider. Tror hele lagunen la merke til de høylitte nordmenne som hoppet rundt i vannet som noen galinger :)

Hvis du skal til Sydney og lurer på hva du skal gjøre i ferien så anbefaler jeg deg absolutt å ta turen til Airlie beach. Selv om det er i Australia så føles det ut som et helt annet land. Dessuten så ligger det rett ved Great Barrier Reef, og når du først er i Australia så er det noe du virkelig burde oppleve! Airlie Beach har egentlig alt er feriested trenger: vakre strender, masse restauranter og kafeer, og utesteder og puber. Vi hadde noen helt fantastiske dager der hvertfall :) På den andre siden så hadde de som var i Fiji det helt fantastisk også.

Har du spørsmål, så er det bare å spørre meg på face: Madelene Orderud

Også legger jeg ut en del bilder på instagram: Madeleneo

Madelene, Sydney

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *