Øyeblikket er nå

Etter å nok en gang kjempe mot internettet her i et par dager så funker det endelig. Men etter x antall forsøk så må man bare gi opp.

Nå går tiden kjempe fort! Om 8 dager sitter vi på flyet hjem. Om 9 dager er vi hjemme og om nøyaktig to uker har jeg mitt første intervju som PT. Det ser jeg virkelig frem til. Jeg har lært masse her, men langt ifra nok. Jeg har så mye mer å lære. Så mye mer å erfare. Jeg har tross alt ingen arbeidserfaringer innenfor PT. Jeg ser virkelig frem til å prøve det vi har lært i praksis.

Men for så å snakke om opplevelsene her i Bali. Jeg har dessverre ingen bilder av det jeg skal skrive om nå fordi det generelt ikke passet seg å ta bilder der. Men på søndag fikk jeg oppleve et marked som turister aldri besøker fordi de ikke snakker engelsk der. Det var tre etasjer i denne bygningen og det var sånn at fra hver etasje så var det trapper, platting også trapper igjen før du kom til neste etasje. Så kunne vi også se barn på plattingene som var hjemløse. Det å være på dette markedet var som å være i slummen. Første etasje var masse vann på gulvet og du kunne se rottene løpe rundt i varene til folk (Heldigvis varer som var pakket inn)

Andre etasje da kunne du også se rottene, det meste var pakket inn. Men du kunne også se bakevarer som ikke var pakket inn i noe, men det var midt i rommet så jeg tror ikke rottene kom dit. Sjansen tok jeg ikke uansett. (kjøpte egentlig ingenting der) Men det var ganske morsomt fordi når jeg og han jeg var der med (han er forresten født og oppvokst i Bali) så endte det opp med at de første som prøvde å selge meg noe så stod jeg der å prøvde å skjønne hva de ville, mens han stod ved siden av og bare “De prøver å selge til deg altså” Ganske gøy faktisk.

Etter dette dro vi videre hjem til dem. Der fikk jeg oppleve litt forskjellig mat og lærte meg å lage både ofrings ting (av bambus og som de bruker hver dag i templene sine) også lærte jeg meg å lage ris beholder i bambus som de bruker til å koke risen med. Jeg følte meg ganske flink når jeg lærte meg dette.

Med tanke på hvor elendig nettet er og at det sikkert om 2 min detter ut igjen så prøver jeg meg ikke på bilder en gang. Men slik er livet som PT student i Bali i hvert fall!

Ann-Christin 

Pt, Bali

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *