Rio de Janeiro

Vi i Brasil er nettopp kommet hjem fra en langhelg i Rio de Janeiro. Reiste natt til fredag og kom hjem natt til tirsdag.

Turen til Rio var ekstremt bra. Vi fikk gjort utrolig mye gøy og spennende på de få dagene vi var der. Vi begynte med å dra litt rundt i det historiske sentrum og fikk sett teateret og en fyr som hadde lenket seg fast på en plass hvor det foregår masse demonstrasjoner, nettopp for å demonstrere fordi at noen venner av han hadde blitt fengslet fordi de demonstrerte. Ingen mat, litt vann, og tissing i en flaske var dagene hans mens vi gikk rundt i Rio de Janeiro.. Vi fortsatte med å dra på et marked før det var tid for Lapa og Rios gater for å teste utelivet.

På lørdag var det opp tidlig for å dra på en arrangert city tour. Vi så blant annet en stadion, fikk prøve karnevalkostymer, de kjente trappene med fliser fra hele verden på og selvfølgelig Jesusstatuen og sukkertoppene. På kvelden igjen var det tid for å dra på et sambasted. Guiden vår fra citytouren arrangerte slik at vi fikk muligheten til å hanglide over Rio på søndagen. Så da var vi først en gjeng på 7, men endte på 3. Jeg ble sendt opp først, deretter Celina. Lille Markus  ble sendt ned igjen på grunn av dårlig vær. Så han måtte opp supertidlig på mandag for å hoppe. Men til gjengjeld så var det ikke en eneste sky på himmelen. Kveldstid på søndag leide jentene en rosa limousin og kjørte rundt i Rios gater med den.

Så til høydepunktet for hele turen, etter min mening da. Vi hadde en favela tour på mandagen. Den vi besøkte har navnet Rochina og der bor det omlag 100 000 mennesker. Jeg avslutter her, så får heller bildene tale for seg.

image

image

Godt slitne etter en lang natt med lite søvn og mye fly.

image

Stadion.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Køen opp til sukkertoppene som vi bare gikk rett forbi.

image

Den første toppen.

image

image

image

image

image

image

image

Ikveld er det kjøttkakefest hos Ole Johan og Dany! Med kokte poteter, brunsaus og ertestuing. Det skal bli både magisk og fantastisk. Sofie fikk tilsendt en pakke på rett under ti kg som kom fram igår. Og oppi der lå det leverpostei, majones, ost på tube, knekkebrød, gastromat og grillkrydder, tacokrydder og toro grøt. namnamnam. Beste måltiden på evigheter.

Helena ex.phil/ex.fac med kulturforståelse i Brasil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *