Snorkletur og skolebesøk

Dere husker kanskje at vi hadde en misslykket snorkletur i oktober som endte med motorstopp og regn? I dag prøvde vi lykken på ny, i håp om å få se disse korallrevene, eller den brasilianske karibien, som den også kalles.

I løpet av disse 2 måndene som har gått tror jeg at vi alle har lært oss at brasilianere og tid er to ting som ikke henger så godt sammen. Vi fikk høre at vi måtte dra herifra 07.00 for å rekke båten som skulle ta oss med ut til korallrevet. Vi stressa som bare med med å komme oss for å rekke det, men da vi kom frem til båten etter rundt 3 timer i minibuss fikk vi høre at vi hadde kjeeempe god tid. Solgudinner som vi alle er, gikk vi like greit ned på stranda for å grille litt og få tida til å fly. I motsetning til den lille trejolla med påhengmotor vi brukte sist, fikk vi i dag bruke en stor katamaran, med plass til mange (nesten litt for mange) mennesker. Da vi kom frem til revet fikk vi gå av på en plattform som fungerte som en base for alle de sikkert 100 folka som var der. 

Ble ganske tett om plassen når alle sammen lå og plasket innafor et avgrenset ommråde, alikevell var det en fantastisk opplevelse. Vi hadde med oss GoPro kameraet til Pernille og tok masse undervannsbilder, skal poste disse så fort jeg får stjelt dem over på min PC.

Etter snorklinga dro på en offentlig skole for å gi gaver som vi hadde tatt med fra Norge. Uheldigvis  hadde alle barna dratt når vi kom, men personalet var på plass for å gi oss en omvisning og fortelle om forskellige prosjekter. Blant annet så holder de på pusse opp alle klasserommene slik at de ikke skal se ut som klasserom, dette for å lage bedre arbeidsmiljø for elevene –  som alle kommer fra svært fattige familier. Oppussingen foregår frivillig ved at  elever, ansatte og foreldre hjelper til.

“ Mitt navn er Netinho. Jeg ble født i Natal den 31. oktober 2013. Min drøm er å bli en kjent proffisjonel fotballspiller. Idag er jeg 10 år, men jeg ble født i en fantastisk familie, derfor er jeg lykkelig.”
Oss utenfor ett av de oppussede klasserommene. Alle som var med på oppussinga hadde laget håndavtrykk på veggen utenfor.
Innsiden av klasserommet. Datamaskinene var blitt donert av en mann i USA som ville hjelpe.
Så fikk vi tatt bilder med noen av skolebarna til slutt :)
Har forresten glemt helt av å fortelle forrige ukes filmkveld. Ole Johan lagde kjøttkaker i brunsaus, kokte poteter og ERTESTUING! Siden jeg stod inne på kjøkkenet og lagde brigadeiro så rakk jeg ikke å ta bilde før maten var så og si tilintetgjort. Det var i hvertfall helt himmelsk, så masse skryt til læreren vår!

Kommer undevannsbilder fra snorklinga senere!

Ida Birgitte
Ex.phil/ex.fac – Brasil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *