SOROA, CUBA

Hei!

Jeg heter Juna, jeg er 19 år gammel, og jeg er en av studentene som en gang på høsten i fjor bestemte meg for å dra til Cuba nå i vår. Jeg er opprinnelig fra Trondheim, og nå er jeg altså bosatt i La Habana, Cuba med Siri for 3 mnd. Det er litt vanskelig å beskrive, for det virker ærlig talt for godt til å være sant, men jeg stortrives her! Jeg har det vanvittig bra med klassen min (som allerede etter 2 uker har blitt en skikkelig sammensveiset gjeng), det er godt og varmt (men ikke for varmt!) og det er alltid noe å finne på – reiselederne våre er nemlig utrolig flinke til å informere oss om hva som skjer i byen, og å ta oss med på div. helgeturer

Apropos helgeturer – på lørdag den 15. februar dro vi på vår første utflukt, og da dro vi til:

SOROA

La Villa Soroa er kanskje det vakreste stedet jeg har vært på så langt i livet – et svært hotell plassert midt i noe som ser ut som et naturreservat (det er altså ganske «øde», men vanvittig vakkert), en svær botanisk hage med alle typer (sør-amerikanske) trær, planter og blomster du kan tenke deg, utrolig utsikt ut til høye klipper overgrodd med svære palmer, og et 22 m høyt fossefall, langt inne i «jungelen».

Utsikten fra toppen

Vi begynte å kjøre fra Habana Libre (vårt faste møtepunkt) ca. kl 07:30, og var fremme ved hotellet La Villa Soroa like før kl 09, så det var ikke en så altfor lang tur. Da var vi var fremme fikk vi utdelt hver vår drink og litt mat. Det som var veldig koselig (på toppen av all koselighet), var alle de små kråke-lignende fuglene som hoppa rundt omkring med de eksotiske parringsropene sine og sprika med fjærene – vi satt nemlig ute i en slags bungalow-aktig café rett ved jungelen.

Bungalow-kafeen vi spiste frokost i

Mine søte klassekamerater med hver sin drink!

Jeg føler også at jeg må nevne det at i Cuba så er det en del løshunder. Det som er fordelen med det, er at de absolutt aller fleste er utrolig søte, pjuskete krek av noen hundedyr, og vi var så heldige at vi fikk besøk av ei nydelig lita jente rett etter frokosten! Hun elsket virkelig å få kos, og lå der og vrei seg som ei reke i sikkert 10 minutter, før vi «dessverre» må dra videre på tur.

Lille, søte bolle

Etter frokost og bikkjekos dro vi rett opp på «fjellet» til en botanisk hage der vi, som sagt, fikk se mange av de typisk latin-amerikanske plantene. Jeg husker ærlig talt ikke hva de var bortsett fra palmer og kaktuser (haha), men det var altså skikkelig fint, og utsikten derfra var helt utrolig!

På tur oppover i den botaniske hagen

Perfekt for Trym – han skal bli botaniker

Gladfiser  og 

FIN UTSIKT!

Må også si at reiselederne våre er skikkelig søte J

 

Etter omvisningen i den botaniske hagen dro vi direkte til det lokale fossefallet (22 m høyt), og jeg kan ærlig talt ikke beskrive hvor vakkert det var der uten at det virker veldig alminnelig – mellomstore kulper og bittesmå klipper rundt omkring ved fallet, svære trær og palmer, og masse små bekker som førte ned til en kulp vi fikk bada i litt senere. Heldigvis har jeg bilder.

Vakkert, vakkert, vakkert! Se på de kulpene, da!

Enda flere gladfiser

Trym og mere Trym

Karen balanserer på 40cm x 40cm på 380 meter over havet, perfekt balanse og sentrering :-)

Det hadde seg også sånn at det sto to cubanere ved et lite bord rett ved fossen, med masse fersk kokos, ananas og andre eksotiske frukter, litt rom, og alt det andre man trenger for å lage en fersk piña colada. Jeg og Embrik delte på en, og herregud – det er den beste alkoholholdige drikken jeg noensinne har smakt! Og det var litt gøy å se hvordan de laget den

Utrolige fine farger!

Emrik y yo J

I slaget trasket vi videre til en restaurant like i nærheten av fossefallet der vi fikk servert typisk cubansk mat (bl. a en potet som smakte skikkelig rart (men helhetlig var det veldig godt)), og det hele ble avsluttet ved bassenget på hotellet J

Legs or hotdogs?

Til helga nå skal vi på tur til Cayo Santa Maria der vi skal bo på et 5-stjerners hotell med all inclusive, krystallklart vann og hvite strender! Det tror jeg blir helt fantastisk, så følg med!

Hasta luego! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *