Volta logo!

To uker har gått siden vi satte oss på flyet og dro hjem til Norge. Siden den gang har mye skjedd: man har møtt venner, kjærester og familie; kanskje begynt å jobbe igjen; antakeligvis blitt litt syk på grunn av temperaturforskjellene; og kommet tilbake til den “normale” hverdagen. Hvilke tanker sitter vi igjen med etter Brasiloppholdet? For meg, virker det hele som en lang drøm jeg nettopp har våknet opp av …

Etter fullført eksamen i ex.fac., gikk tiden utrolig fort: Vi hadde eksamensfest på fredag, koste oss masse i Rio de Janeiro et par dager (med både fallskjermhopping, festing, shopping, soling og tur til dyrehagen) og plutselig sto vi med hver vår koffert ved innsjekkingen på flyplassen. Tatiana og Cesar (kontaktpersonene våre i Brasil) kom på flyplassen for å ta farvel sammen med Ole Johan (læreren vår). De hadde tatt med en liten gave til alle sammen, slik at vi har noe å knytte minnene våre til når vi kommer hjem – utrolig koselig fra deres side. De hadde også kjøpt en siste champagnerunde til oss alle, noe som så og si har blitt en tradisjon hver gang vi har noe å skåle for. Denne gangen var det helt klart for et vel gjennomført opphold i Brasil.

Reisen hjem gikk overraskende fort og smertefritt – det å ha venner rundt seg gjør det virkelig lettere å forlate et sted som har betydd så mye de siste tre månedene! Det var også noe av grunnen til at avskjeden på Gardermoen ble ingen enkel sak: Gruppa vår har vært såpass liten at vi ble en ganske sammenkjørt gjeng, og derfor tok det litt tid før noen i det hele tatt tok første skritt til ha det. Likevel tror jeg ikke det var et farvel – en reunion i Trondheim ulmer i det fjerne, så jeg tror ikke det blir alt for lenge til vi ser hverandre igjen!

Anyways; om du sitter hjemme i kalde Norge og vurderer å dra til Brasil…. DO IT! Jeg lover deg, du kommer ikke til å angre et eneste sekund. Oppholdet i Brasil har ikke bare gitt oss en sexy brunfarge, mange fine strandbilder og en caipirinha for mye – den har også styrket oss som person, og åpnet øynene våre for en helt annen verden. Jeg tror vi alle hadde godt av det, for livet i Norge har en tendens til å tilsløre virkeligheten i resten av verden.

Jeg vil med dette takke alle som har gjort oppholdet mitt i Brasil til et fantastisk minne, inkludert både alle i gruppa, lærere, kontaktpersoner, gærne brasilianere, innpåslitne brasilianere, overflørtende brasilianere OG kakeselgere på gata. Jeg vil også takke Cesar og Tatiana, Jamaica, Kaiza og baker’n, samt acai-butikken på hjørnet. Og ikke minst, vil jeg takke alle de fantastiske hotellansatte på Lonier, som ga oss et trygt og godt sted å vende tilbake til etter gærne netter og Rio-turer: Pousadaen vår og alle de som tilrettela for at vi skulle føle oss som hjemme har virkelig gjort oppholdet vårt “survivable”.

Volta logo! Vi kommer tilbake!

Um beijo,

Monika
Ilha Grande, Brasil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *