Det gode liv på Ilha Grande

Hei!

Jeg ser at de fleste andre studiestedene allerede har fått et innlegg hver, så nå er det vel på tide med oppdateringer fra BRASIL også. Jeg heter Monika, og kommer til å blogge fra den vakre øya Ilha Grande utenfor Rio de Janeiro de tre neste månedene.

I dag er det akkurat en uke siden vi forlot Norge. Siden den gang, har utrolig mye skjedd, og det er ganske vanskelig å henge med i svingene. Til tross for at Sør-Amerika har rykte på seg for å ha en «mañana-mañana»-stil, føler i alle fall jeg at dagene er både veldig travle og hektiske.

Dette er så klart av den gode art – til nå har vi blant annet hatt en livlig velkomstfest med både god mat og lokale drinker; dratt på båttur til vakre Lagoa Azul, der vi hoppet i havet rett fra båten; fått omvisning i Vila do Abraão, som er landsbyen vi bor i; besøkt den verdenskjente stranda Lopes Mendes, der vi ikke bare koste oss i sola, men også hentet kokosnøtter fra en palme og drakk kokosmelken rett fra nøtta; fått introduksjonskurs i både samba, capoeira, surfing, portugisisk, dykking og brasiliansk perkusjon; samt hørt på foredrag om Ilha Grandes historie og kultur.

Foruten følelsen av å være i paradis, er vi så klart ansvarsfulle mennesker og følger nøye med i skoletimene hver morgen. Forelesningene varer i ca. 2-3 timer, og tar for seg fagene ex.phil. og ex.fac. Forelesningene virker kanskje litt vanskelige, men siden vi tar med oss bøkene på stranda og leser litt der, går det helt klart bedre i timene dagen etter … ;)

Med tanke på at alt dette har skjedd i løpet av bare en uke, lurer jeg virkelig på hvor innholdsrik resten av oppholdet kommer til å være. Til nå har alle de 22 norske studentene hatt ett stort glis plantet i ansiktet, og derfor er jeg ganske overbevist om at kjevemusklene våre kommer til å bli ganske støle i løpet av de neste par ukene …

Tchau!

Monika                                  
Ilha Grande, Brasil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *